Pla i muntanya

Un Pacte per l'Agricultura

aimeric | 21 Novembre, 2007 22:43

Antich

El President Antich, a la seva reunió amb les associacions agràries, va fer una proposta de gran profunditat. Vol impulsar un gran pacte per l'agricultura. El que sorprèn és que ho plantegi després d'haver callat, en temes agraris, en el gran debat de l'autonomia fet fa pocs dies. Sembla que, de cop i volta, se li encén un llum per a trobar solucions pels problemes del camp.

Però, si hi ha idees benvengudes siguin. Ara fa falta aclarir com ha de ser aquest pacte, quins objectius s'ha de plantejar i amb quins recursos econòmics ha de comptar. Seria positiu que s'obrís un debat, com més ampli millor, per poder precisar totes aquestes coses. Si, de banda del Govern, es fa una proposta positiva, no convé que es quedi tan sols en unes declaracions i una fotografia.

Hi va haver el Congrés Rural i hi ha l'estudi dels 600.000 € de la Consellera Moner. No falten punts de partida a partir dels quals poder arribar a propostes de futur.

Reacció a agricultura

aimeric | 07 Novembre, 2007 22:52

Quan ja pareixia que les mobilitzacions serien inevitables, donada la crisi ramadera i la manca de sensibilitat, expressada fins ara, de la Conselleria d'Agricultura, s'ha creat una nova situació, molt més positiva, a partir de les reunions que ha mantengut la consellera Mercè Amer amb les organitzacions agràries Unió de Pagesos de Mallorca i Associació Intersectorial Agrària (ASAJA no va assistir a la convocatòria). El canvi de perspectiva és notable i esperançador. Estam a les portes d'una etapa basada en la col.laboració i el suport al sector primari? Encara és prest per parlar, però les propostes per donar suport a la ramaderia balear semblen reals i efectives. I, per tant, hauran de ser tengudes en compte.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb