Pla i muntanya

porcelles mallorquines

aimeric | 13 Desembre, 2007 21:22

porcella Això de la globalització funciona bé. L'altre dia un ramader va anar a vendre unes porcelles a un carnisser que feia 20 anys que n'hi comprava i aquest li va dir que ja no en volia pus perquè ara li duien una porcella mallorquina a la meitat de preu. Amb aquest canvi de proveïdor el carnisser, que mantenia el mateix preu al consumidor, hi passava a guanyar el doble. El pagès va voler aclarir qui era el geni capaç de vendre a meitat de preu quan la porcella enguany es paga pitjor que l'any passat. Les investigacions el varen dur a esbrinar que aquella carn procedia de l'escorxador de Palma d'un carregament d'animals inservibles per a produir carn que havia arribat de fora. D'aquesta manera el mercat mallorquí de porcella funcionava com una esponja que es beu els animals de pitjor qualitat que el mercat peninsular no es capaç d'absorbir. El carnisser, quan li demanaren si estava segur que aquell animal era mallorquí va dir: a mi el m'hi han venut per mallorquí i com que no xerra no ho he pogut comprovar!

Unes afirmacions sorprenents sobre els agrocombustibles

aimeric | 08 Desembre, 2007 22:12

agrocombustibles Antoni Perelló, Director General d'Agricultura del Govern Balear, ens va sorprendre amb aquesta afirmació: "la culpa de la pujada dels preus dels cereals no la tenen els agrocombustibles ja que aquests representen un percentatge molt petit de la producció". Perelló va ignorar que aquest percentatge als EUA, el principal productor de maís del món i a la vegada el principal fabricant d'etanol derivat del maís, és determinant a l'hora de llançar el preu d'aquest producte per amunt. I que l'espiral de preu del maís és clau a l'hora d'explicar les altres pujades. I, sobretot, va deixar de banda que tant els EUA com la UE subvencionen els agrocombustibles i els ofereixen un mercat segur en imposar quotes obligatòries d'aquests combustibles per als anys 2010 i 2020. Sense cap dubte l'enorme crisi ramadera i de preus als consumidors que estam vivint té la seva arrel en l'absurda política d'incentivar els agrocombustibles.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb