Pla i muntanya

La Unió europea o la cova dels lladres

aimeric | 17 Juny, 2008 21:30

Bandera europea

Sàvia ha esta la decisió dels irlandesos de rebutjar el tractat de Lisboa, perquè la Unió Europea s'està convertint en una cova de lladres. Allà, amagats darrera una pila immensa de normatives i escortats per milers i milers de funcionaris, s'hi ha congriat un mal ferest i tot es fa a cop de talonari i d'influència. Per això els "grups de pressió" més maliciosos hi han acabat fent niu. Avui per avui, la Comissió Europea és un organisme desvinculat del tot dels ciutadans europeus: al continent de la democràcia s'hi ha instal.lat una institució profundament antidemocràtica on el govern no governa, on el parlament no té funcions reals i a on qui comanda és qui domina els passadissos i despatxos.

La cosa de les 65 hores (!) és un cop baix als drets socials aconseguits pels treballadors europeus al llarg de dècades. Ningú s'hagués atrevit, en democràcia, a impulsar un tal desbarat. I la política agrària és un escàndol: les grans multinacionals comanden i estableixen una política absurda que desmantella més de cada dia l'agricultura europea. Diuen que és per afavorir el lliure mercat, però d'aliments no n'arriben gaires del països pobres (no en tenen per menjar ells i els volen fer exportar!) els que fan anar l'oli de la pella allà on volen són Monsanto, Cargill, Syngenta, Nestlé, Kraft, Unilever, Carrefour i altres aus de presa. L'ONU, la FAO, el FMI, el Banc Mundial i la UE s'han convertit en teresetes que ballen al so d'en Bush i la seva colla de falcons. I si guanya n'Obama no ens anirà millor.

Per veure el pèl de lluny a aquesta Europa d'especuladors i criats dels poderosos hem de reconèixer el seny de bístia vella del poble irlandès.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb