Pla i muntanya

Paparres

aimeric | 28 Febrer, 2009 19:01

En Miquel

Preferiríem parlar dels problemes dels pagesos més que no dels problemes dels que volen viure sobre les seves esquenes com a paparres. Però no seria massa ètic deixar de banda la moguda d’una gent que creu que els seus interessos, i sols els seus, han de prevaler sobre els de tot un sector econòmic. Des de fa mesos, molt abans de les pluges i els vents del desembre i el gener, ja es venia anunciant una acció d’atac al Govern. Estam instal•lats des de fa tant de temps sobre l’amenaça permanent que ja res ens sorpèn. Sobretot varen proliferar les amenaces a partir del moment en què determinades decisions de l’administració varen afectar els interessos comercials de la distribució subvencionada de dosis seminals per al bestiar vacum controlada per un membre de la junta directiva d’ASAJA. A partir d’aleshores es va emprendre un camí d’enfrontaments sense un retorn fàcil a la via dels acords. És clar que hi ha problemes, però no venen de fa dos dies, i la lentitud en els pagaments de la Conselleria és un tema que se solventarà amb un diàleg constructiu entre administració i sector. Amb la implicació a fons del President del Govern. No es res d’això el que ara s’està plantejant. Perquè no és res d’això el que se cerca. Durant anys els majors beneficiaris dels recursos econòmics de la Conselleria sempre han estat els mateixos. La seva oposició a qualsevol mesura de futur per a l’agricultura i la ramaderia ha estat absoluta. Sobretot a aquelles mesures que puguin fer que els pagesos defensin els seus productes pel seu compte. Sempre han guanyat. I de cada vegada la pagesia, en lloc d’avançar, se n’ha anat més per avall. Ja és ben hora que es tengui en compte l’opinió de tothom i que es comenci a pensar amb els pagesos.

Tornen preparar els tractors!

aimeric | 13 Febrer, 2009 22:16

Biel Company La situació de la pagesia no és bona. La cosa no ve de fa dos dies: la crisi que ara està patint el conjunt de l’economia fa més de trenta anys que la pateixen els pagesos. Hi ha molts de temes que no s’han resolt quan era hora i la situació no ha fet més que empitjorar. Els mals de les pluges persistents i els vents huracanats són com el ploure damunt el banyat. Ja és ben hora de posar-se en feina i donar solucions concretes per fer cobrar coratge a les persones i empreses que encara mantenen el sector. Però aquestes solucions s’han de prendre des del consens i no des de l’amenaça permanent. Volem donar suport a la Conselleria d'Agricultura davant unes actituds de confrontació expressades els darrers dies des d’ASAJA, que no pareix que hagin de dur res de positiu. A més, aquestes amenaces no responen a cap realitat pagesa provocada pel vent o les pluges, sinó a estratègies i interessos que sols volen utilitzar el món agrari per obtenir beneficis per a uns pocs. Volem reconèixer també la bona feina que esta fent la directora general d’agricultura, Maria Josep Suasi, que en absolut mereix desqualificacions injustes. D’aquesta pel•lícula en coneixem el director, el guionista, els actors principals i fins i tot el extres. Si ens volen fer combregar amb rodes de molí trobaran barra de cap. La veu de la pagesia és sols dels pagesos i no de personatges com en Biel Company i en Miquel Segura que, sense cap procediment electoral pel mig que ens digui a qui representen, s’atribueixen una representació del món pagès que no tenen. El temps posarà a cadascú en el seu lloc.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb