Pla i muntanya

Antich elimina la Conselleria d'Agricultura

aimeric | 31 Maig, 2010 21:35

Francesc Antich

La decisió d'Antic d'eliminar la conselleria d'agricultura expressa la tònica general d'aquesta legislatura caracteritzada per negar el pa i la sal als pagesos i ramaders de Balears. Cosa que es fa evident amb l'ofegament econòmic de la conselleria que els darrers anys no ha pogut complir amb els seus compromisos pressupostaris. En aquest sentit, la decisió és d'un important contengut ideològic i manifesta la desorientació i la manca de compromís del Govern amb el territori -i la gent que hi viu-, amb el paisatge, amb la producció d'aliments a les illes i, en definitiva, amb un mínim concepte del país.

On ens du Zapatero?

aimeric | 16 Maig, 2010 20:36

Zapatero

A on ens duen les mesures anunciades per Zapatero? És evident que anuncien una intensificació de la crisi: més atur, més empreses tancades, més aturada de l'activitat... També anuncien una societat més injusta en la qual els rics seran més rics i els pobres seran més pobres. Les mesures per gravar les rendes més altes no es veuen enlloc. Si de cas el que d'un moment a l'altre ens arribarà és el segon paquet que, entre altres coses, inclourà la reforma laboral. Això és el que volen el Fons Monetari Internacional i els mandataris de la Unió Europea.

El més increïble de tot és que l'estat espanyol, fa tot just uns mesos, va aportar milions d'euros a les entitats financeres per a rescatar-les del carreró sense sortida on s'havien ficat. Ara aquestes mateixes entitats financeres demanen austeritat i sacrificis als treballadors i pensionistes. I ja ningú se'n recorda on són les causes de la situació on ens trobam.

Sense dubte s'havien de prendre mesures i s'havia de reduir el dèficit. Però les decisions s'havien d'haver adoptat ja fa temps i amb uns contenguts més progressistes: gravant les grans fortunes, perseguint el frau fiscal, actuant sobre els guanys de les grans corporacions monopolistes o reduint la despesa militar (què cony hi feim a l'Afganistan!). El camí que ha marcat Zapatero, pressionat pels poders financers i polítics, és regressiu i ens fica més dins el forat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb