Pla i muntanya

Volen comptar els pagesos!

aimeric | 28 Desembre, 2006 18:01

El gran recompte El gran recompte dels anyells per dur-los a l'escorxador

En Segura i en Rigo tenen una vertadera obsessió en comptar els pagesos. Ens volen comptar d’un en un, com si fóssim anyells. Volen passar llista. A un cantó els bons i a l'altre els dolents. Au idò! Volen sebre quants n’hi ha d’ASAJA i quants n’hi ha d’Unió de Pagesos o de les entitats vinculades a la Mesa Agrària. Però que se pensen que som bàmbols o què? Que no sabem massa bé que duen quatre anys perseguint i castigant a tot déu que creuen que no tenen ben dominat?

L’objectiu del recompte no és més que un: justificar les enormes subvencions que donen al grupet d’en Biel Company i que no donen als altres. Ja no parlam dels 600.000 € del prodigiós estudi d’en Tamames i d’en Lamo de Espinosa, ni de la subvenció d’aquesta revistota que et cau de les mans si la proves de llegir, parlam de moltes altres ajudes i ajudetes que serveixen per mantenir els negocis dels de sempre.

En lloc de fer aquesta farsa seria més senzill convocar eleccions i veure què hi trobam els pagesos. Aclarir d'una vegada la representativitat en el món agrari i fer-ho d'una manera democràtica. Però s’exposarien a fer pastes. Els pagesos els coneixem molt bé i no anam d’ells gens ni mica. I això en Company i en Rigo ho saben prou bé. Saben que si els donam el nom és per compromís i si anam als sopars és perquè solen ser de franc. Però el vot és secret, i aquí ja no les tenen tan segures, per això no els va bé deixar votar els pagesos.

Comentaris

Re: Volen comptar els pagesos!

Biel | 28/12/2006, 19:54

es pot dir mes fort pero no mes clar

Re: Volen comptar els pagesos!

UN PAGES DE VERES | 28/12/2006, 20:23

SA DIU PER FORA VILA QUE AS QUE DIRIGES SA CONSELLERIA DE AGRICULTURA DESDE DEFORA , LAMON BBB. I AS SEU BRAS DRET EN BBB. PRESIDENT DE UN SINDICAT , FAN FEINA PER UN PARTIT MALLORQUI . I ELLS SEUS AMICS ENTRE COMETAS DEL PP , NO SAN DONAT COMPTE

comtar els pagesos

joan | 28/12/2006, 20:53

el qui diriges la conselleria no es de cap partit mallorqui si no dun partit dobediencia de Madrid

Tres contacontes

JotaeMa | 28/12/2006, 21:24

Ja les m'imagin a tots tres: Asseguts cama davall taula, encabits dins un reservat d'un restaurant de luxe: el més car que han trobat, que per això la S.G.T. té un bon pressupost de "gastos de representasión", i... qualque cosa n'han de fer! Bon menjar, i vinet del bò (del mallorquí no, perquè per principis no volen donar cap guany a ningú de Mallorca que pugui tenir relació amb els pagesos de veres)

Una bona panxada de peix fresc, i ligotasso va lingotasso ve, i en acabar una botella, idò "Camarero, otra que esta se ha vaciado sin querer"

Acabada la panxadota, els postres, i una bona racció de whisky (he hagut d'anar a mirar com s'escriu) de Malta (del +car), i repetició de la jugada, que per això na monereta els deixa es seu cotxo oficial camuflat amb xófer (Que faci feina, que per això cobra, i li recorden de mala manera cada dia que tenen soparot, i el fan anar a ca seva passada la mitjanit)

Llavonses venen ses diarrees mentals: "I quina pardalada els hauriem de fer ara, a n'aquests quatre betzols?" M'imagin que aquesta pregunta la fa es bufó, i li contesta es rabiós dets ases: "pardal, i si els fessim formar i els comptàssim igual que a sa mili, o com que comptar un guarda d'ovelles?" Ell ho diu de bromes, però el tercer de la taulada, el brazo tonto (vull dir "duro")de la ley s'ho agafa en serio i posa tota la seva Secretaria General a fer feina per posar en marxa aquest recompte. "I les vui sebre TOTS, no m'en deixeu ni un, que encara vos enviaré a nes fogaiba!"

No vull ni pensar que se deuen comptar aquests tres porcells als seus soparots, però estic segur que totes les idees que els surten van encaminades a fer la vida de cada vegada més impossible als pagesos de veres.

Per desgracia de la pagesia no crec que això que ha escrit n'Aimeric sigui cap innocentada.

Ah! I el motiu de no voler organitzar eleccions sindicals a foravila és ben clar: Tothom sabria la força que té (o més ben dit, que NO té) ASAJA, i no els convé de cap manera.

Re: Volen comptar els pagesos!

Anti-Segura | 29/12/2006, 10:06

Mirando!!!!
Hola!!!!!
Qeù fas, mentiderot?
No veus que aniràs a l'infern, si dius mentidotes?

Re: Volen comptar els pagesos!

mobylette | 29/12/2006, 15:15

lo d'Asaja a Mallorca és de jutjat de guàrdia, sa quantitat de doblers que reben quan són sa minoria de pagesos. Aixi va sa conselleria d'agricultura que només té enconta lo que li diu l´amon bielet company&cia.

descomtar-se

agermanat | 29/12/2006, 17:17

fa dos o tres anys en rigo va dir als de unio de pagesos que volien saber quants eren,qui eren a on vivien etc. va etgigir un llistat dels afiliats.La contesta fou que quant volgues podia anar a l'oficina a mirar l'ordenador empero no li deixarien enportar-se res,i ames a mes que avisarien els diaris.
no en va tornar a parlar

comtar

joanot colom | 29/12/2006, 18:26

En mirando treu foc pels queixals.diumengue no va gossar dir res.esta obsesionat en parlar malament dels pagesos i be dels que el pagen o estan enpastifats com ell (mapau,cap,etc)
comtar ens poden comtar a mallorca els pagesos som pocs,a jo me fa ganes de riure quant sent els de la fag dient que son mes de 4000.a mallorca
hi ha 53 pobles i a cada poble no hi ha gaires pagesos la multiplicacio no surt.

Sa tropa d'en Mirando

Joan Reüll | 29/12/2006, 22:22

Sa tropa d'en Mirando vol que votin es senyors i tots es propietaris de terres. Tot antes que admetre que si voten es pagesos estan perduts. Tenen una porada.

comptar

agermanat | 30/12/2006, 17:09

Certament estan cagats de fer eleccions,els pagesos volem un pages un vot,que no mos venguin en collonades de dret a vot de terres.
S'ha de reconeixer pero que noltros tenim el que ens mereixem,i ara per ara no tenim dret a vot com els altres professionals,cal que ens ho facem mirar

comptar

joan | 01/01/2007, 11:39

som l'unic sector del pais sense dret a vot

comptar i riure

Rafel | 02/01/2007, 22:09

Mirando: Hi ha dues castes de pagesos: els d'ASAJA i els altres. Els d'ASAJA són pagesos "feten" els altres són uns aprofitats.
Veu de la consciència: i tu que ets Mirandarro? I tu que ets Mirandet?
Mirando: en BCM m'ha dit que al sopar d'ASAJA eren mil i la "tropa" dels altres són quatre arreplegats.
Veu de la consciència: I qui pagava el sopar Mirandarro? I qui pagava el sopar Mirandet?
(Amb això arriba la Madona Moner pegant grans crits)
Moner: Mirando he de fer un discurs i no tenc cap idea. Què puc dir per parèixer que me n'entenc un poc?
Mirando (entonant una cançó d'en Toni Morlà): Diguès: "S'arada, sa bístia, sa padrina, són coses des camp!".
Moner: És que jo sé fer comèdia però no sé cantar!
Mirando: Idò si no saps fer res diguès que el Pacte de Progrés té la cupa de tot! Diguès que eren una colla de corruptes!
Veu de la consciència: I de Mapau que Mirandarro? I de Mapau què Mirandet?

Mirandarro

U.B.E. | 04/01/2007, 20:39

Idò jo ja fa més de 4 anys que no el llegesc a n'aquest impresentable que se fa dir en Mirando.

Primer m'hi enfadava, i escrivia cartes al director per rebatre els seus arguments, fins que vaig veure que l'únic sentit que tenien els seus escrits era criticar "els altres". Llavors vaig fer una reflexió trascendental: "i que seré mes colló que ell?", me vaig demanar.

I vaig deixar de llegir-lo. Hi vaig guanyar en salut mental.

Això no lleva, per descomptat, que m'agradi empastifar-lo un poc de merda, per desembafar-me un poc de la panxada que me va fer pegar quan el llegia. I aprofitaré totes les ocasions que pugui per fer-ho, no hi tingue cap dubte.

(Per cert, m'ha agradat molt aquesta cançoneta de "I tu que ets Mirandarro? I tú que ets Mirandet? ...")

Re: Volen comptar els pagesos!

JAUME | 04/01/2007, 21:39

NO IDO!!! L´HAN FET "QUEFE" DE CAMPANYA DEL PP DE SA POBLA. POBRETS! NO SABES A ON ES FIQUEN!!!!!

els pagesos

elisabet coll almazan | 12/01/2009, 17:01

com viuen els pagesos?

els pagesos

elisabet coll almazan | 12/01/2009, 17:01

com viuen els pagesos?

els pagesos

elisabet coll almazan | 12/01/2009, 17:01

com viuen els pagesos?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb