Pla i muntanya

La ramaderia mallorquina es mor o la maten?

aimeric | 06 Gener, 2007 15:11

porcellins i verratells La ramaderia mallorquina a punt de fer el bategot

Des de fa mesos es ve parlant de la difícil situació de la ramaderia porcina a Mallorca. Mentre els grangers denuncien que les empreses sobrassaderes no compren ni un sol porc gras a l’illa, la Conselleria d’Aricultura es posa a favor de la introducció de carn forana. Resultat? El que havia de ser: la catàstrofre total.

Les dades de sacrifici a l’escorxador públic de Mercapalma són clares. El mes de novembre de 2006 es duien sacrificats sols 4.015 animals front als 14.403 del mateix mes de l'any 2005. Amb una caiguda anual del 72,1 %. En porcelles la caiguda era d’un 8,6 %. El retrocés, pel que fa a quilògrams totals sacrificats de totes les espècies era d’un 19,5 %.

Mentre la ramaderia mallorquina es mor (o la maten) la Conselleria inverteix 600.000€ en una discutible campanya de publicitat de la sobrassada de Mallorca (que no du carn de Mallorca). Una caiguda de quasi el 20 % anual del sacrifici a l’escorxador més important de Mallorca és greu i ens posa al davant una situació propera al col•lapse (amb la imminent crisi dels escorxadors i de les granges que queden). De la destrucció dels cadàvers dels animals morts (que a Menorca s'ha resolt) a Mallorca ja ningú en parla.

Comentaris

la ramaderia es mor

pera | 07/01/2007, 09:57

es diu que el motiu es que els que controlen ASAJA son els prinsipalsm importadors de carn i que el industrial de la sobresada tenen molt de poder dins el PP ¿poren esser aquests el motius?

la ramaderia la maten

un homonet | 07/01/2007, 14:50

Saps que fan de bé sa nostra conselleria no ser mor si no que ella posa tot lo que sap per matarla i enfonsarla, nan de manester de fer de propaganda ets sobraseders ja que tota que tenen etiqueta nos posadora ha sa boca i llavors donen premis ha gent funcionari que o més miren es seu benefici i mai han mirat per es productors, jo no se com es pagesos que tenen animals no els si lleven els crotals i amollan els animals per ciutat i que facin lo que vulguin. S'escorxador ja voreu que pasara h'esser de que te, tot el monopoli de fora vila

I què més voleu?

En Pau des cans | 07/01/2007, 21:15

Idò, i què més voleu?

Amb tot un govern Balear abocat a sanejar es negocis particulars de cada un des seus mitjançant s'especulació urbanística, i amb una oposició enfeinada quasi tota en pegar-se troncades ells amb ells, no se pot esperar res més.

Ademés, es PePerros han sabut colocar tres personatges estratègics a s'hora de destruïr es teixit socioeconòmic de tota sa part forana: es trio Rigo-Company-Segura, que coneixen molt bé fora vila, i justament per això son es millors candidats per dur a terme sa destrucció controlada des fora vila mallorquí

Amb s'inestimable ajuda de sa (no)consellera Moner van fent sa seva feina, i cada dia que passa foten totes ses clotellades que poden a nes pagesos que passen per aprop d'ells, perquè no s'hi acostin a demanar-los res, i perquè els tenguin por i tampoc no diguin res d'ells.

I es doblers de fora vila? idò gastats en macro-hiper-super projectes que no duen enlloc més que omplir butxaques "des seus", però que també umplen ses estadístiques, i que els permet dir que sí que gasten doblers en provar de mantenir foravila, quan en realitat paguen sa mortaia per enterrarla.

I què més voleu, si fins i tot una majoria els ho hem consentit molt i molt de temps sense fer-hi res!

Aquest blog és sa primera oportunitat que tenim molts de parlar-ne, si saber que no som tots sols, que n'hi ha molts d'altres que pensen lo mateix que noltros, i per sa part que em toca, vull que es promotors rebin es meu agraiment per posar-lo en marxa.

la ramaderia

dida | 08/01/2007, 21:15

I pexots i pirots i compañia
de davers campos aquests son es vertaders responsables de que sa ramaderia vaja aixi com va no es gens raro amb aquixa guarda de "kente"

però en Segura diu que ara paguen

Damià | 08/01/2007, 21:24

En Segura, per això cobra, fa grans crits dient que en González Ortea i na Moner paguen i els altres no pagaven. Segons aquest personatge sense escrúpols i corrupte els pagesos estan que boten de contents amb la gran política d'en Rigo i na Moner. Quina barra! Aquest Segura és un mentider, un fals i un brutot.

Solución final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 10/01/2007, 13:52

PP-UM:El nuevo nazismo en el que milita muchísima gente con apellidos judíos;Garcés,Massot,Sureda,Delgado,Olmo,Rubio,Palou,Company,Segura...etc.El nuevo fascismo son ellos.

Solución Final al problema de Mallorca

Nuredduna | 10/01/2007, 14:15

Tots els peperos s´0n iguals van a enriquir-se a costa de la gent treballadora.
Aquest escandol li sortira car a en Matas and company.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 10/01/2007, 14:45

La función de la Consellería de Agricultura es la de cazar y dar muerte a los payeses.

Solució final

Miquel Costa | 10/01/2007, 20:26

Na Moner va destrossar Andratx i ara vol destrossar sa pagesia. Va vendre Cala Blanca per 600.000€ i ara ha pagat 600.000€ a ASAJA i 600.000€ a n'es sobrassaders d'en Mateu Castelló perquè acabin de capolar es pagesos. Deu meu això fa por!

a ca magre...

En Pau des Cans | 10/01/2007, 21:24

Ja ho diu es refrany: A ca magre tot són puces! Està ben clar que amb un teixit socio-economic potent al fora vila mallorquí tota aquesta guarda de xupópteros professionals com peixots, pirots, companyots, rigoriguets, segurotes i demés no tindríen res que fer: amb una alçada de cama i una bona gratada allà on toca les arrabassaria de socarrel i s'aturartien de fer mal a la pagesia.

Però a Mallorca ens trobam amb una pagesia molt malalta, i per tant molt baixa de defenses, i precisament aquestes paparres són els que han dissenyat i controlat moltes de ses passes que han ajudat molt i molt a emmalaltir la pagesia mallorquina. Sa (no)consellera monereta és una convidada de pedra que s'ho mira d'aprop i hi fa qualque cop de cap per fer veure que se n'entèn, però poca cosa més.

Es seu objectiu? Sempre es mateix: cobrar per finiquitar es pagès mallorquí, i així permetre que s'especulació des territori ompli ses butxaques d'uns quants.

S'objectiu final no és acabar amb la pagesia, és omplir ses butxaques d'uns quants pàjaros que llavors alçaran es vol cap a voltonejar altres territoris.

Sa tropa de segurotes, companyots, rigoriguets, peixots, pirots, etc no fan més que cobrar com a mercenaris que són per servir els interessos dels seus amos. Són tan pardals que no veuen que darrera sa mort de s'agricultura malloquina vindrà tembé sa seva. O són pardals acabats o compten tenir sa seva economia solucionada definitivament en arribar es moment.

Per cert: Deu ser ver que en matiguetes vol "alçar es vol" cap a Madrid?

puces, paparres i gadelles

Paco el de Chipiona | 10/01/2007, 21:32

Desde luego Segura es el mas listo. Este adorador del dios Baal (Don Dinero) siempre ha traficado con carne humana: le da igual si es de inmigrante argentino o de chueta (mientra sea el quien cobre).

Pregunta

U.B.E | 10/01/2007, 21:45

Per Chipiona també n'hi ha de gadelles d'aquestes?

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 10/01/2007, 22:11

Ahogar económicamente al campo para obligar a los payeses a vender la tierra y que ésta pase al circuito inmobiliario internacional.La encargada de hacer esto es la Conselleria de Agricultura.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 10/01/2007, 22:23

Y si no quieren vender,hacemos una autopista y ya está.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 10/01/2007, 22:41

Nos roban la tierra con mentiras(interés general)para entregarla al Gran Capital;a todas estas empresas que cotizan en la Bolsa de Madrid.Las mismas que destruyen el territorio con las autopistas.

Schwarzer Tee

ignasi | 11/01/2007, 05:39

Me pareix que tant "En Pau des cans", n'U.B.E. i es forater extranger que xerra "la lengua del imperio": Schwarzer Tee, tots tres deuen haver begut ahir vespre. Bona resaca

Re: La ramaderia mallorquina es mor o la maten?

Biel | 11/01/2007, 09:14

ayyyyyyyyy ignasi!!
Ets com en Bielet Company que cada vegada que xerres es per dues coses:
1- per amollar una fanfarronada
2- per dir un desbarat
aquets poden haver begut, pero tu deus haver fumat qualque cosa bona!

Si que he begut!!!!

En Pau des cans | 11/01/2007, 14:04

Ignasieeeet, Ignasiet... estimat meu: si tú ho sabessis lo que he begut! Tassa i mitja!!!, i sense haver demanat brou!!!

No sé si coneixes es "trio calavera", però te puc assegurar que són especialistes en fer prendre tasses i mitja a tot quisqui que els hagi de passar per davant, (i a vegades no queda més remei que passar-los per davant: per qualque banda has de passar!!) sobre tot si són foravilers (des de veres) i si no són des seus però des seus. Aquests reben (rebem) a matar.

Com diu un bon amic meu: "per poder dormir tranquils han d'aconseguir que qualcú dets altres no dormi aquell vespre"

De manera que si tú ets des seus però des seus guardaran ses formes davant tú, però si un dia se pensen que ets "dets altres", ja has begut oli. I tassa i mitja!!!

O sia que VIUS I UNGLES, Ignaci.

A beure per oblidar!

En Reüllet | 11/01/2007, 16:43

És per demés, sa democàcia no ha arribat a n'es camp. I si badam ja no hi serem a temps. Fan falta unes eleccions per posar a puesto cadascú. I lo de na Moner ha estat trist, per oblidar-ho. Però tots sabem que un desastre com aquest no és tot cupa seva: en Rigo té molta de cupa. Respecte a en Segura sols he de dir que d'ençà que s'ha fet defensor de s'estat d'Israel ja començ a estar molt preocupat pes futur d'aquest país. Tot lo que toca aquest homo queda brut.

biel

ignasi | 12/01/2007, 09:20

Crec que les fanfarronades les fas tu.
O ets un d'aquells que en temps den Morro va fer les ameriques.
Se nota massa de quin peu coixetges i fas olor de retxe de farina.

pau des cans

ignasi | 12/01/2007, 09:23

La veritat es que crec que tu estas ben enfora de veure la claretat divina.
O ets d'aquells que s'amagaran quan surti als diaris lo de En morritos calientes.

ignasi

Biel | 12/01/2007, 11:35

jejejejejeje.ja et vaig dir una vegada que per sort o per desgracia no ho he de manester, no sonc com tu que et deus baixar el calçons per una moneda de cent duros
i fes bonda que si et desmandes els teus jefes et castigaran "cara a la pared"

morrets calents

Tomeu | 12/01/2007, 11:40

Qualcú sap si és vere que en morros s´ha fet d´urbanisme?
I això? hi ha res brut?
També té piscina? legal?
ai ai amb aquests mostatxins fascistoides...

Ignasi

En pau des cans | 12/01/2007, 12:14

O tú la veus, a sa claretat divina?

Idò aixó s'iluminat ets tú, estimat.

Jo just te puc dir que no m'he amagat quant ha surtit lo d'andratx, que de moment lo únic gros que ha surtit. O no?

Si cap dia surt qualque cosa meva (que qualcuna en tenc, per descomptat, com tothom a n'aquesta terra, però a ca meva i ben amagadeta, i sobre tot moooolt mes petiiiiiiiiiita que això d'andratx, i que no m'ha reportat ni un cèntim d'euro de comissions)

I d'aquesta morritos calientes, ja la me presentaras si tenim ocasió. Jo hi tenc una altra cosa calenta, i no són es morros.

Tomeu

Ramon | 12/01/2007, 16:03

Lo que és ben segur és que si sa legislatura dura un poc més en Rigo i na Moner no deixaran res per verd. Sa sequera no és res devora aquesta guarda. Això són ses set plagues d'Egipte!

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 12/01/2007, 16:46

Hay que ver cómo miente, en opinión de Diario de Mallorca Maite Arcos directora de Operadores de AETIC.ANTENAS Y SALUD.

La maten, la maten

Berto | 12/01/2007, 22:01

Llevat de Monports i urbanitzacions estil Andratx no volen deixar res. Els pagesos els fan nosa, s'han d'eliminar. La ramaderia no interessa, val més dur deixalles congelades d'Austràlia. Això és lo que volen els senyors Company, Segura i Rigo.

Tomeu

R. Ojillo | 12/01/2007, 22:59

Contesta tú mateix, ja que pareix que saps ses respostes

berto

ignasi | 13/01/2007, 09:00

pareix que dus cucales i només veus endevant. Mira enrera i en trobaras de llevat.
No trobes interessant el tema de una nau a Santa Maria?.
Qui deu esser el regidor d'urbanisme d'aquell poble?.
Sa deu poder fer xantatge mediatic amb un permis?
Els pagesos no fan nosa els que s'en han d'anar es el que hauria de viure d'ensenyar història i que com no el volen enlloc ha de viure de la pagesia, que no es, en aquest cas de conrrar la terra.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 13/01/2007, 15:28

Los payeses son un obstáculo para la especulación.Dit d´una altre manera:fan nosa;s'han d'eliminar com molt bé diu en Berto.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 13/01/2007, 15:49

La consellería de agricultura está para satisfacer intereses especulativos de los del PP-UM.

fora vila i en tee

dida | 13/01/2007, 17:39

la conselleria esta para satisfacer a pexots i pirots i no lo dudes todo lo demas son pamplinas estos que te digo estos son los grandes responsables(la conselleria no,los que la llevan)

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 13/01/2007, 18:02

Han colocado antenas de telefonía móvil en todos los pueblos para que la gente muera de cáncer.

Peor que peste cernuda

Joana | 13/01/2007, 18:30

Lo que hacen Segura y los que le pagan es de vergüenza. Segura es corrupto (Mapau)pero además es un inmoral.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 13/01/2007, 18:55

¿Y que me decíis de esta costumbre de GESA de colocar sus torres de alta tensión justo enfrente de la casa de uno o a escasos metros de las casas de fora vila?.¡Cuánta mala idea!¿Verdad?.Lo hacen sabiendo que te vas a morir de cáncer a resultas de su actuación.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 13/01/2007, 19:24

si volguéssim això canviaria.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 13/01/2007, 19:33

PP-UM:Poder mentider, hipòcrita i assassí.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 13/01/2007, 19:43

Ho han espanyat els des PP-UM:El país que era ple de fonts d'aigua és ara el país de la set.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 13/01/2007, 20:00

Mallorca acabará convertida en el cuarto trastero del mundo,un basural sin ecología,sin pesca,sin caza...etc.Millones y millones de edificios amontonados unos sobre otros con antenas de telefonía móvil matando a sus inquilinos de cáncer...etc.Un chernobil del cemento,hormigón y asfalto en donde en otro tiempo existíera un paraíso,una tierra que manaba leche y miel,en cuyos bosques había ciervos,muflones y jabalíes y abundante pesca en sus aguas.La Política lo destruyo todo.La avaricia y la codicia de sus habitantes lo destruyo todo.Hasta la superficie de Marte es más ecológica que la superficie de Mallorca.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb