Pla i muntanya

Eleccions ja!

aimeric | 13 Gener, 2007 23:32

En temps de Franco votaves quan ja sabies el resultat. Ara als pagesos no els deixen votar perquè no el saben. En temps de Franco votaves quan ja sabies el resultat. Ara als pagesos no els deixen votar perquè no el saben.

D’ençà que hi ha autonomia no s’han fet eleccions en el camp de les Balears. Les darreres varen ser l’any 1975. El motiu tan sols ha estat un: determinar qui són els que tenen dret a votar. Els de la FAGB (ara ASAJA) sempre han defensat que els electors no fossin els agricultors professionals i les societats dedicades en exclusiva a l’activitat agrària, en contra del que mana la llei i de com ha passat per tot on s’han fet eleccions. D’aquesta manera, per por de què si votaven els pagesos els resultats els serien contraris, s’han aturat durant més de trenta anys tots els intents de dur la democràcia al camp. Ja és ben hora de convocar eleccions i que siguin els pagesos els que elegeixin els seus representants.

Comentaris

El poder engata

En Pau des cans | 14/01/2007, 20:27

No convoquen eleccions perquè saben que tenen molts de números per perdre, i volen mantenir es poder a tota costa.

Perquè? Idò perque tenir es poder vol dir mantenir sa seva capacitat de seguir aferrats a sa mamella de sa vaca de foravila, que, malalta com està i tot, encara dóna llet, i de sa bona.

Llavors encarreguen estudis per repartir-se encara més doblers, i poder dir que li cerquen remei, quan lo que únic que els interessa és seguir fent lo que han fet tota sa seva vida: xupar del bote.

Ah! D'aquí a una estoneta veuren per sa tele (30 minuts) un trosset de sa vida i miracles de sa (no)consellera Moner per devers Andratx quan n'era sa batlessa. (O hauria de dir sa (no)batlessa?)

I això que en aquell temps no estava a ses ordres des trio company-segura-rigo!

Si a Andratix va aconseguir (o consentir, que pes cas és lo mateix) que passas lo que va passar, no vull ni pensar que farà amb foravila, sobre tot si comptam amb sa ràbia i ànsies de venjança des "tres mosquepperros" que té de primeres espases per dirigir es destí des pagesos desde sa conselleria.

M'atrevesc a dir que tots es que els hem de sufrir mos haurem guanyat el Cel en vida, sense haver-mos d'aturar en "el purgatori" ni per saludar.

Quin desastre!

Joana Maria | 14/01/2007, 23:50

Un poc de rampellada he vist es reportatge i lo que he vist feia por. Entre na Moner, en Massot i n'Hidalgo no han deixat un pam sense edificar. No m'estranya que a Andratx els pagesos ja s'hagin extingit. Allà ja no en queda cap. Els pagesos d'Andratx ja no podran votar els han abolit a tots. Ara deuen voler fer lo mateix a tot Mallorca. I quan no quedi cap pagès, que ja falta poc, convocaran eleccions. Així és segur que en Company i en Segura guanyaran.

Re: Eleccions ja!

Ses anses | 15/01/2007, 10:10

No se pot ser més resentit!!
Na Moner no ha tengut res a veure amb això d´Andratx, ni tan sols se duia bé amb n´Hidalgo. Tothom sap això. I tu dali a manipular!!
Una altra, xerres d´eleccions i de por a perdre, quan aquestes persones a qui critiques no hi ha hagut elecció que s´hagin presentat que no hagin guanyat. I tu sempre cercant excuses, perdedor!!
Dius que manipulen que fan por, quan lo únic que passa és que estiren més que tu, que ets un fracassat resentit.
Xerres d´interessos urbanístics quan es teu amo és regidor d´urbanisme d´Andratx, ves a saber tu perquè!
Xerres de majories, quan estàs a una associació que no representa ni es 5 % de pagesos de Mallorca i on ni tan sols aquí comandes ni es teus te poden veure.
Xerres d´honradesa i escrius d´amagat.
Critiques que persones s´han carregat sa pagesia quan en es seus mateixos pobles són els pobles de Mallorca on hi ha més agricultura i on hi queden més pagesos.
Després de que en temps de en Morro només feien tancarse finques, na Moner ha aconseguit que per primer any no sen tanqui cap. No ho contes a n´això?
No contes que na Moner si que paga subvencions, i les paga d´hora!
No contes que no feies tractorades, a més de que no teniu motius, perque teniu por que Asaja teguin es tractors a nes carrer per pasarvos per damunt i quedareu en ridicul.
No veus que domes xerres de pagesos de veres quan lo unic que heu intentat es fer fàbriques i associacions per interessos i per fer un dober.
No veis que sou uns manipulats polítics.
Per què no mires lo envant que s´ha fet en morro i lo envant que has fet tu

eleccion ja

pera | 15/01/2007, 12:02

amic ses anses: domes tenim una manera de sabre qui te rao convoca eleccion a cambres.An vols tu? Jo si.Basdta despeculacions i insults es ben sencill demane en nosoltres eleccion ja

moner

joan | 15/01/2007, 12:04

Hidalgo era tinent de batle durbanisme en Moner y Massot el cap durbanisme aquest sont fets

a nen pera

Ses anses | 15/01/2007, 12:22

Ara dius de basta d´especulacions i d´insults? res d´això he fet.
Llegeix tot lo q has estat fent tu i es teus amics.
També en Morro es concejal d´urbanisme de Santa Maria, i ex batle, i el cap d´urbanisme no es, de fet contrari seu, i Santa Maria no ha crescut p0c, no si ha construit p0c precisament... Construccions i ciment dins santa maria, a part, d´altres coses de moment no en xerrarem o si . . .
Per lo de ses eleccions, no estau cansats de perdrerne per tot q ara en voleu més. Ses eleccions se fan com ho estipulen ses lleis i estatuts, i encara no n´heu guanyades cap mai...
sou una banda

A nen Ses anses

En pau des cans | 15/01/2007, 12:25

Ei, Ses Anses!

Ja has desengavetxat?

Bona panxada foteres ahir vespre si ara te surten aquests rots!

I per lo que veig el ressentit ets tú, estimat.

I això que crec que encara te falta pegar sa panxada grossa. Llavors si que hi estaras ressentit, i amb tot es motiu, no com ara, que estas ressentit just de sentir ses que queixes i ses veritats des qui han rebut ses teves garrotades.

Ja me diras si te toca es rebre qualque vegada, i a més a més te diven que no pots ni gemegar, que és lo qut tú exigeixes a n'ets altres!

Ah! I si tenir éxit en sa vida per tú és manejar molts i molts de doblers de comissions (que fins i tot a vegades poden ser legals i tot), com per exemple n'Hidalgo, crec que m'estim més ser un fracassat.

I dins es teu partit se veu que n'hi ha molts d'Hidalgos. Segurament molts més que els que Mallorqueta pot mantenir, i molts més que els que tú te penses.

Bons pets te surtin amb aquesta panxada!

A Ses Anses

U.B.E. | 15/01/2007, 13:08

Ses anses: Demostra que no tens por i demana als teus que facin eleccions a foravila. A la vista dels resultats llavors no hi haura polèmica que valgui.

Som una banda? Per ventura sí, però un poc més grossa que sa vostra, que sou pocs però cridau molt. Per cert: cridar molt no vol dir tenir raó. Just vol dir cridar molt.

SES ANSES?

UN D´ES PLA | 15/01/2007, 15:21

Moner, Montport i de capAcitat politica "ignota" desconeguda. Alineat amb els germans de Sant Joan i qualcun altre.
Que paga dels seus?. I. necessita 80 persones per controlar-ho. Poca eficiència, poca maduresa, també le citarán? Menys "macro estudis" i mes vergonya personal

Andratx i na Moner

Reüllet | 16/01/2007, 01:01

Que n'Hidalgo és un pillastre no ho dubt. Però el naufraig d'Andratx ve d'enrera. La cupa no la té na Moner, que és una dona de dretes franquista, la té en Massot i en Gibert. Na Moner no feia res més que creure lo que li deien aquests dos, com fa ara amb en Rigo i en Company. Per això a la pagesia li està passant com a Andratx, l'estan fent passar per ull. I en Segura escriu les barrabassades que escriu per cobrar quatre doblers. Amb el pseudònim "Pedra Foguera" umpl d'insults una revista anomenada "Romaní", que no llegeix ningú de mal feta que està. Però com que la paga la conselleria no passa res.

REÜLLET

IGNASI | 16/01/2007, 08:42

ME FAS MES CARA DE FAMELLA QUE DE MASCLE.
QUAN UN ESCRIU LO QUE TU ESCRIUS A LES DUES DE SA NIT O NO TÉ SA CONCIENCIA TRANQUILA O ES QUE NINGÚ VOL DORMIR AMB ELLA.
VENGA A DORMIR

A n'ignaci

En Pau des Cans | 16/01/2007, 10:16

Ignacieeeeet Ignacieeeet...

A tú en Reüllet te fa cara de Reülleta, i a jo tu me fas cara de "viure del bote", i te puc ben assegurar que a jo m'agraden molt mes ses dones que es qui viuen del bote.

Aquest "venga a dormir" teu és típic d'un funcionari de finestreta fet a l'antiga, o de sa parella de sa guardia civil en temps de sa dictadura.

Que hi penses encara? Quin temps aquell! Si tenies un poc bo que so poder (com ara tú mateix) i un t'emprenyava amb una crítica li podies fotre una denúncia ("acuar" en deien) i l'engabiaven un parell de dies si feia falta, i ses clotellades i galtades no hi faltaven!

Però fillet... ara això s'ha acabat, i no te queda més remei que augantar ses crítiques des qui no estan d'acord amb tú, igual que "ets altres" (jo entre ells) han d'aguantar ses teves, i mirar d'esbrinar quina part tens de raó, i donar-la-te si la tens.

De moment, amb això que has escrit fa un poc trob que No la tens, i a més amés trob que NO és de rebut que t'afiquis amb si homo o dona, i si dorm o no dorm es/sa que diu sa seva opinió.

PAU DE CANS

IGNASI | 16/01/2007, 15:46

TU LO QUE TENS ES MOLTA DE RÀBIA PERQUE EN GONZALEZ ORTEA FUNCIONA I ES TEU AMIC MORRO ENCARA NO SAB PER ON HI VA

PAU DE CANS

IGNASI | 16/01/2007, 15:46

TU LO QUE TENS ES MOLTA DE RÀBIA PERQUE EN GONZALEZ ORTEA FUNCIONA I ES TEU AMIC MORRO ENCARA NO SAB PER ON HI VA

Eleccions ja!

Reüllet | 16/01/2007, 16:11

No fan eleccions perquè el camp no els interessa més que per fer-hi urbanitzacions. Mentres hi hagi un pagès a qui xuclar el xuclaran. I n'Ignasi se veu que no és pagès, deu ser en Segura que cobra d'en Gonzalez Ortea, perquè si ho fos no diria dois. Ignasi: o vessunyes fanatisme o ets un venut.

Eleccions ja!

Tomeu | 16/01/2007, 16:16

Es d'ASAJA no volen eleccions perque saben cert que les perdien. Just poren fer eleccions si deixen votar es que no son pagesos. Ningú va d'en Peixet i d'en Company. I manco d'en Miquel Segura, en Mapau, un fulano que s'ha lucrat sempre a costa dets altres. Però aviat li llevaran sa mamella.

Ignasieeeet, Ignacieeeeet

En Pau des Cans | 16/01/2007, 16:23

Jo lo que me pareix és que ara mateix a sa RÀBIA la tens tú.

Jo, com que ja fa mooooolta estooooona que estic avesat a rebre crítiques, idò ja les escolt amb molta atenció, no sigui cosa tenguin raó es que me critiquen. Les me mir amb una certa indiferència, però també amb atenció, i a vegades, creu-me, m'he temut que es que me critiquen tenen un poc de raó (a vegades molta i a vegades no gens), i mir de rectificar segons lo que veig.

Tú me pareix que encara no has arribat a aquesta fase, i sa ràbia te cega, i, creu-me, aquesta rabiota t'acompanyarà mentre no t'avesis a acceptar una crítica, i a contemplar sa possibilitat que es que te critica pot arribar, fins i tot, a tenir un poquet de raó.

(Buff, no sé si canviar d'ofici i obrir un bufet per fer de psicòleg, trob que m'ha quedat molt bé això...)

IGNASI

TENC UNA VISIO | 16/01/2007, 16:40

En Gonzalez Ortea es un "funcionari", un "politic de carrera" tant li es aquí com a València. No aporta res en el valor afegit que necesita el camp. Es la cadena la que ha de lligar fort la posició del pagés. I repetesc, aquest no hi es a la cadena productors,asociacions-comercialitzadors. Convé que facis un replantetjament i te deixis d´enviar missatges falsos. Defensa l territori,no perque el preu hagi d´esser més alt sinó perque produesqui mé i amb millors condicions. No a un trespol a tot Mallorca com a Malta-

Segura?

U.B.E. | 16/01/2007, 17:33

No crec que n'Ignaci sigui en Segura. "Es Bufó" està avesat a escriure, fa articles per la premsa i alguna revistota, i a força d'escriure n'ha après un poc.

Aquest Ignaci fa més pinta de ser "Es Rabiós" (el germà den "Bocagrossa"). Aquest sí que sap lladrar més que escriure, com n'Ignaci.

O

U.B.E. | 16/01/2007, 17:34

... o per ventura el mateix "Bocagrossa" in person, que sap escriure un poc més que "es Rabiós"...

IGNASI

el mateix d´abans | 16/01/2007, 17:48

Jo lo que crec que U.B.E.no ent´´en bé els missatges. ni bocagrossa ni rabiós, lo que necesita el camp es gent que faci feina pel sector i no repartidores. Encara que es imprescindible la subvenció a determinats productes o formes de treballar pels efectes de les Directrius comunitàries. Aques pensament, UBE , es contrari al qui governen ara. Que quedi clar.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 16/01/2007, 21:09

PP-UM:Números vermells en el comte.

Sobre n'Ignasi

Reüllet | 17/01/2007, 07:24

Teniu raó, aquest ignasi deu seu Es Rabiós com deis. I és ben ver que, com en Segura, amolla rancunia i fanatisme per tots els costats. Serà possible qualque dia evolucioni una mica aquest radicalisme extremista? O haurem d'aguantar, fins que ja no quedi cap pagès, aquests cans de brega?

eleccions

pobler | 17/01/2007, 14:21

La rabia vos surt a canonades a von sa vist mai que pel fet de demanar eleccions contesteu d'aquesta manera,i a na moner deixau-la tranquila que prou maldecaps te ara VORA MAR
els problemes de la concelleria li douen semblar,jocs de nines.
La rabia es mala companyera,el que passa es que molts de voltros,mirando,bocotes,rabios,cobrau sense fer feina

Molts d'aaaaanys!

En Pau des Cans | 17/01/2007, 17:01

Feliç dia de Sant Antoni a totes ses Antònies i Antonis!

(Ah! i un record especial pes trio rater-rabiós-bufó)

Solución Final al problema de Mallorca

Honorabilísimo | 17/01/2007, 17:03

Mallorca con la gente del PP-UM va de mal en peor.Va molt malament.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 17/01/2007, 17:18

Es PP-UM té tota sa cupa de que no plogui.No plou;¿per qué?:Destrucció de sa costa,autopistas,tràfic aèri,urbanitzacions...etc.

Solución Final al problema de Mallorca

Honorabilísimo | 17/01/2007, 17:44

Esta gente del PP-UM nos convertirán a todos en refugiados medioambientales.Mallorca será una isla calcinada por el sol,sin agua ,sin alimentos,sin agricultura...etc.Todos los milagros que para sí mismos son capaces de hacer son grandes desastres.

I això?

U.B.E. | 17/01/2007, 18:35

No sabia que hi hagués cap Toni dins aquest trio.

Sant Antoni

En Pau des Cans | 17/01/2007, 18:44

Ell Sant Antoni també és es patró des porcs!

A Antonies i Antonis els he desitjat (i els desitg) un feliç dia de Sant Antoni.

Des Trio rater-rabiós-bufó no és que els desitgi un feliç dia, just he pensat amb ells per què Santantoni també és es patró des porcs, no perquè hi hagi cap Toni.

He dit.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 18/01/2007, 16:25

Volem linces a ses muntanyes i piocs(avutardas) a nes pla.Volem que Mallorca siguí un paradís i no una merdera.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 18/01/2007, 16:28

Volem cervols ,daines,muflons i porcs senglars en es boscos de Mallorca.No urbanitzacións

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 18/01/2007, 16:33

Vells maríns i taurons a la mar.No ports esportius.

Solución Final al problema de Mallorca

Schwarzer Tee | 18/01/2007, 17:31

Desfer ses carreteres i autopistes.No en volem ni una.Només camins de terra.Prohibició absoluta de cualsevol vehicle a motor.Tothom a peu,a cavall,mul o somera.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb