Pla i muntanya

Cambres Agràries

aimeric | 28 Gener, 2007 19:03

Als pagesos ens ho volen prendre tot. Com que per a ells sobram i no els feim cap falta, han decidit que no puguem tenir al nostre servei els locals que ens pertanyen. La passada legislatura s’havien produït dos fets importants: la cessió dels terrenys de Maria de la Salut al Camp Mallorquí i l’inici de l’expedient de cessió del local de la Cambra Agrària de Montuïri a la Cooperativa de Montuïri. Això va ser un glop mal de d’empassolar per en Biel Company i en Llorenç Rigo. No s’ho podien beure de cap manera. Què vol dir que aquests locals vagin cap als pagesos! I qui són ells! Això no es pot permetre! Per això tot d’una que han pogut han mirat de fondre el patrimoni que queda (14 locals més, dels quals n’hi ha 6 a Palma) just amb un objectiu: impedir que vagi a parar a mans dels pagesos. Amb una paraula: 30 anys sense convocar eleccions a cambres agràries i ara volen vendre el nostre patrimoni.

Comentaris

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Rodamón | 28/01/2007, 20:35

Dui-los a sa barra a tots.Que tornin tot lo que han robat.

Solución Final al problema de Mallorca

Rodamón | 28/01/2007, 21:38

Volen convertir Sant Joan en Sant Joan d´Andratx.

Solución Final al problema de Mallorca

Rodamón | 28/01/2007, 22:27

Es tsunami de ciment i formigó arriva a Sant Joan d´Andratx(PP).

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Rodamón | 28/01/2007, 22:58

El martiri de Andratx i Sant Joan a màns des PP-UM.

PARES PERFECTES...?

Lluís Armengol i Bernils, s.j. | 28/01/2007, 23:46

PARES PERFECTES...?

Educar no és fàcil perquè cada fill és diferent i ell no neix amb les instruccions sota el braç. Per això l'educació és un art: cal acomodar-la a la personalitat de cada infant. És normal, doncs, que els pares, en l'educació, cometin errors.
Però no s'han de preocupar. Cal aprendre dels errors i, tot confiant en Déu, seguir sembrant la bona llavor en el cor dels fills. Perquè, pròpiament, el que aquests necessiten no són pares perfectes - aquests no existeixen! -, sinó pares alegres i feliços que els transmetin aquesta alegria i felicitat. Una educació que no ajudi els fills a ser feliços, a viure amb l'esperança al cor, és una educació fracassada.
Com poden aconseguir els pares l'objectiu de fer feliços els fills? En primer lloc, creant a la llar un clima de respecte, i d'estimació sense el qual no pot haver-hi felicitat. I després anar inculcant als fills, amb el propi exemple, certs valors que donaran sentit a la seva vida. Recordem-ne alguns.
Que aprenguin que la felicitat neix de l'esperit de servei: a les persones i a la societat. Que la persona feliç és aquella que sap donar i donar-se. Perquè la felicitat, com l'amor, com més en dones més en tens. I si te la vols guardar per a tu mateix, la perds. Moltes persones no seran mai felices perquè no saben fer feliços els altres.
Que aprenguin a oblidar ressentiments. Si algú els perjudica que sàpiguen defensar-se. Però un cop han fet el que han pogut, que intentin oblidar, perquè una persona amb el cor ressentit mai no viurà feliç. I, al contrari, no hi ha persona que visqui amb més qualitat de vida que aquella que oblida crítiques i rancors i que només intenta escampar estimació per allà on passa. I això sense fer distincions per raons de raça, llengua o cultura: tots som fills de Déu i els hem d'estimar.
Que sàpiguen que mai no estan sols. Que porten dins una Força i una Llum que no els fallarà mai, sinó que els ajudarà a encertar el camí i que els conduirà a la meta que Déu desitja per a ells: la felicitat eterna. Per això els ha donat la vida.
Aquesta, penso, és la tasca dels pares i mares.

Lluís

Solución Final al problema de Mallorca

Rodamón | 29/01/2007, 01:33

Volem un Sant Joan i una Mallorca en estat de gràcia.¡Revolució metafísica,ja!.Rebutjem l´univers de mort des PP-UM.Tenim dret a viure la nostra vida.¡TERRA I LLIBERTAT!

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Rodamón | 29/01/2007, 01:37

Tristesa atroç de molta gent per tot lo destruït i devastat.¡TERRA I LLIBERTAT!

La Mafia PP-UM.

Rodamón | 29/01/2007, 01:52

Córtex de Gaia:Similitud entre la tierra y el cerebro humano.Los hombres que habitan la tierra son para ésta lo que las neuronas para el cerebro.Similitud siempre entre
macrocosmos y microcosmos.¡TERRA I LLIBERTAT!

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Rodamón | 29/01/2007, 13:20

Votar PP-UM és cavàr se teva propia tomba;és tirar pedres damunt sa teva taulada.Fa molt de temps que decidiren llevar-te d´enmig.

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Rodamón | 29/01/2007, 13:54

PP-UM:Put Put Una Merda.No val res.

Solución Final al problema de Mallorca

Rodamón | 29/01/2007, 14:19

No a l´ús d´herbicides a fora vila.Ses males herbes s´han llevat sempre en xapeta o llaurant.No envenenem la terra.

La Mafia PP-UM.

Rodamón | 29/01/2007, 14:27

PP-UM:¡FORA DES SEMBRATS!

RODAMON

tofolet | 29/01/2007, 16:22

Després de la lletania de Rodamon, ahir va escriure la darrera a les 3 de la nit i la primera d'avui a les 14,20, he arribat a la conclusió o que es un alliberat d'algun partidet que cerca poder o es que el paquen perqué dormiga tot el matí.
Rodamón: es normal que una persona que pense com vosté cridi terra i llibertat. Emperó una persona que dorm tant poc com vosté arriba a sofrir una patologia que arriba a causar malformacions cerebrals de bastanta importància.
Una recomendació: s'ho faci mirar. Tenim metges bons a les nostres illes i lo seu es urgent.

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Rodamón | 29/01/2007, 16:29

L´urbanisme ilegal i ses urbanitzacións(lo mateix)han tengut,tenen i tendràn consequencies desastrosas per fora vila.És a dir expropiacions injustas per fer autopistas que te tomaràn ca teva perquè tots es lladres i estafadors internacionals puguïn tenir ca seva dins un ANEI(arèa natural déspecial interès)

Rodamon

tofolet | 29/01/2007, 16:29

Afegeig a lo de abans: lo de PP i UM a la merda, sent molt no compartir-ho. A ca meva me varen ensenyar a esser educat sobretot amb els malats. Per tant crec que he d'esser coherent amb les meves idees.
Vosté el que ha de fer es a les properes eleccions, si encara no l'han internat, votar al partit que mes li agradi i ja està. Veurà com se trobarà millor.

La Mafia PP-UM.

Rodamón | 29/01/2007, 16:51

Sr Tofolet;i quina patologia tenen tots aquests que fan sa guerra a nes seus propis germans?

Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

Rodamón | 29/01/2007, 17:41

PP-UM:Pareix que posen messions de qui diu més dois

La Mafia PP-UM.

Rodamón | 29/01/2007, 18:00

sóc català,fresc, aspre i salvatge i sóc del barça.¡TERRA I LLIBERTAT!

Vull llençar un aspre crit
de vida i llibertat salvatge
i ... triomfant!..¡TERRA I LLIBERTAT!

rodamon

tofolet | 29/01/2007, 19:22

rodamon feto mirar avui mateix sens falta.lo teu es greu

La Mafia PP-UM.

Rodamón | 29/01/2007, 19:45

No ha respost encara a sa meva pregunta Sr Tofolet?.Quina patologia tenen tots aquests que fan sa guerra a nes seus propis germans?

Un quintacolumnista?

En Pau des Cans | 29/01/2007, 22:22

qualcú vol rebentar aquest blog. Si no és així no hi trob explicació.

Aquest rodamón estira tant i tant cap a n'ets extrems que just pot ser un pagat del Pepum.

Sa gent que realment és de foravila és molt més sensata i molt més moderada que en rodamón.

A Mallorca no n'hi ha, d'extremistes com ell, de manera que una de dues: o és un cas a part (un cas excepcional) o és un pagat.

Així ho pens i així ho dic.

A veure si demà podem reconduïr es tema cap a terrenys més propers a sa pagesia.

Cambres

Maria Antònia | 30/01/2007, 00:01

És un escàndol. I no té nom: vendre els locals de les cambres sense tenir en compte les associacions pageses és una presa de pèl. Na Moner no és la madona de Son Magraner, ni tan sols és la criada fadrina, és una magranota que no comanda i el que comanda és Don Llorenç "600 euros" i en Biel d'ets Ases.

A l´atenció d´En Pau des Cans

Rodamón | 30/01/2007, 00:16

Un pagat del Pepum no dirà mai des PP què és una màfia,que són uns lladres i mentidés...etc.D´altre banda es camp mallorquí no és una cosa deslligada per complet de tot lo demès que pasa a Mallorca.Tot està interrelacionat.Vull dir també a tot aquell que entri dins es bloc que no tengui por de pensar per sí mateix.És una feina que no pots delegar a ningú més.Que tregui ses seves propies conclusións a la vista de tot lo que veu.Que ningú se fií de cap dirigent,perquè en qualsevol moment seràs traït.S´Història està plena d´exemples de dirigents que han extraviat es seus pobles.De veritat que no en tenía n´idea que aquest bloc fos d´unió mallorquina.De totes maneres es des PP-UM durant aquests quatre anys han fet sa guerra a n´aquest territori,a sa gent i a sa cultura d´aquest país.

Més de cambres

Rafel | 30/01/2007, 00:37

Jo no sé de qui és aquest bloc ni m'importa. Just sé que m'agrada opinar de tot. I cara alta. Què passa amb les cambres? Que les volen robar als pagesos. Perquè? Perquè els pagesos no han de menester cap local. I com així? Perque a Mallorca just hi ha un pagès condret i aquest caplleva al local de la CAEB. I tots els altres què són? Tots els altres són una colla de penjats que no es mereixen viure i molt manco disposar de locals. Però que s'han cregut! Ja tenien raó en Segura i en Peixet quan deien que tots els que no són d'en Company no són ningú.

rafel

ignasi | 30/01/2007, 15:37

amb tots els meus respetes crec que vas un poc errat de comptes. Si Asaja esta a la CAEB es perqué va demanar entrar-hi.
El senstit despectiu den Segura i en Peixet crec que el te pots estalviar o mes ben dit vesa veurer-los i diguelsi a la cara que aixó es lo correcte quan xerren d'un.

Ignasi

Rafel | 30/01/2007, 16:17

Massa bé que ASAJA estigui a la CAEB, però les altres associacions i cooperatives també tenen dret a viure, i hi ha un patrimoni que és de tots els pagesos. Respecte al sentit despectiu, això és lo que ve escrivint, dia si i l'altre també, en Segura. D'en Peixet m'ho he suposat, perquè això és lo que he llegit a "Romaní". O és que no coneixes aquesta revista? Per cert, no te pareix que ho és ben despectiva?

Rafel

ignasi | 30/01/2007, 18:34

'acord, el patrimoni franquista s'hauria de repartir equitativament entre les organitzacions agraries, amb eleccions previes. De tota manera m'agradaria parlarne mes profundament. Respecte a Romani jo no compartesc del tot el teu pareixer, empero per aixó discutim de una manera civilitzada.

Expoliació

En Pau des Cans | 30/01/2007, 20:36

Això de "nazionalitzar" es patrimoni de ses càmeres agràries és una vertadera expoliació a nes pagesos de veres.

Els han robat uns bens que en molts de casos era pagat de sa seva suor, i ara "per decret" els ho han requisat (sona malament aquesta paraula, ver?)

Sa Conselleria d'Agricultura, amb el trio Company-Rigo-Segura al cap davant, no ha tingut cap mania ni una s'hora "fer-se seu" una de ses poques propietats col·lectives que es franquisme va deixar tenir a nes pagesos.

És una passa més cap a sa desvertebració de la pagesia. Ara aquest antic patrimoni des pagesos és de sa conselleria, i en pot fer lo que vulgui.

Una vegada més els han fet beure oli de ricino, a nes pocs pagesos que queden

Cambres

Enric | 30/01/2007, 22:19

El mes que ve hi ha eleccions a cambres agràries a Catalunya. A les Balears en venen els seus béns. 30 anys sense eleccions. Volies democràcia? Llavonses surt en Segura i pontifica sobre la gran forçada d'ASAJA perquè ha fet un gran soparasso a Sa pobla. Li ha dit en MB que és un gran entès, un homo de seny. De pardal! Si no paguen dels seus! Els pagam tots noltros, els contribuents, als soparots d'ASAJA!

Lladres!!!

Es Jai de sa Barraqueta | 01/02/2007, 11:35

Aquests tres que anomenau per aquí són una guarda de lladres ben organitzats. Tot lo que fan esta amparat per ses seves lleis, pero no deixa de ser un robo legal, amb s'objectiu de deixar es pagesos en pilotes i a mercè des seus (rigocompanysegura) capritxos. I s'andritxola que ja li va bé. (L'engreixen de franc..., supos que com abans a nes seu poble quant n'era sa batlesa)
Es que trobi que no és així que ho digui i a veure si me convens de lo contrari. Estic disposat a badar unes bones orelles i a deixarme festetjar.

ASAJA-CONSELLERA

HE LLEGIT EL DIARI | 04/02/2007, 12:55

Avui el Diari Balears publica que la Conselleria d´Agricultura ha aportat a Asaja 147.252 € durant el 2006- A una pregunta del socialista Vicenç Tur, aquesta va ser la resposta. Amb els dobbes de tots va motl bé riure. Es una xifra tan important comper creure que "aquesta entitat" té projectes d´envergadura. Si aixó li afegim el 600.000 € convendria demanarli qualque explicació a la Sra del poble del Sr. Hidalgo. Sant Joan-Andratx connection|

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb