Pla i muntanya

Els transgènics amenacen la salut de les persones

aimeric | 21 Març, 2007 00:59

Un grup d’experts del departament d’enginyeria genètica de la Universitat de Caen (França) ha presentat un nou estudi en el qual es demostra que les rates de laboratori alimentades amb blat de les índies modificat genèticament produït per Monsanto, empresa associada amb Cargill, han mostrat signes de toxicitat en el ronyó i en el fetge.

Les dades demostren que el MON863 té associats riscs significatius per a la salut. La Unió Europea va concedir llicències per a comercialitzar aquest blat de les índies tant per al consum humà com per al consum animal. Greenpeace exigeix la retirada immediata i completa del blat de les índies MON863 de Monsanto del mercat i fa una crida als governs per a què emprenguin una revaluació urgent de tots els altres productes transgènics aprovats i una revisió estricta dels mètodes d’anàlisi actuals. “Aquesta és la gota que fa vessar el tassó de la credibilitat de l’actual sistema d’autorització dels productes transgènics. Ara se sap que un sistema dissenyat per a protegir la salut humana i animal ha permès que un producte d’alt risc s’estigui comercialitzant, a pesar de les clares evidències dels seus perills. Per tant hem de menester començar a revisar amb atenció tots els productes transgènics presents en el mercat, i avortar d’immediat aquest defectuós procediment d’aprovació”, ha declarat Juan Felipe Carrasco, responsable de la Campanya contra els Transgènics de Greenpeace.

Les dades en qüestió han estat objecte d’un fort debat des del 2003, quan s’identificaren canvis significatius a la sang d’animals alimentats amb MON863. El blat de les índies va ser aprovat per la Comissió Europea a pesar de l’oposició de la majoria dels Estats membres, els quals expressaren la seva preocupació sobre la seguretat d’aquest producte. Tal i com afirma l’estudi, “amb les dades actuals, no es pot concloure que el mals transgènic MON863 sigui un producte segur”. Malgrat tot, el MON863 ha estat autoritzat pels mercats d’Austràlia, Canadà, Xina, Japó, Mèxic, Filipines i EE.UU, a més de la UE. “És una alerta d’emergència internacional que demana una resposta global”, ha conclòs Carrasco. “Sols una retirada completa d’aquest blat de les índies a tots els mercats podria controlar els possibles danys”.

El blat de les índies MON863 produeix un nou insecticida anomenat “Cry3Bb1 modificat” que és capaç de matar un insecte del sòl (Diabrotica virgifera). Aquest blat de les índies transgènic també conté un gen que codifica una resistència a antibiòtics. La Comissió Europea va concedir la llicència per emprar el MON 863 a pinsos l’agost de 2005, i posteriorment l’aprovà per a consum humà el gener de 2006.

Comentaris

No hi ha dret!

U.B.E. | 22/03/2007, 15:04

No hi ha dret a n'això que mos fan!

Pels productors d'aquí tot son traves: que si passaport fitosanitari, que si controls de residus de productes, que si eliminació d'envasos, que si etiquetatge, que si controls sobre tot, que si això, que si allò...

Llavors arriben els transgènics, i la nostra administració no tant sols NO els barra el pas, si no que a més a més els obre les portes i els idolatra com si fossin la salvació dels pocs pagesos que queden. (Vegeu les declaracions d'en "Company dets Ases", o sia ASAJA, de no fa massa temps)

Jo, almenys, vull reividicar el meu dret a saber el que me pos davall la pell, i en aquest cas no puc exercir aquest dret, ja que els productes elaborats amb tecnologia transgènica NO tenen l'obligació de ser etiquetats com a tals.

D'ença que me digueren que la famosa (i multiportadora de virtuds) llet de soja està feta QUASI TOTA amb soja transgènica, m'he aturat de tot de beure'n, i he tornat a la llet de sempre: llet de vaca d'Agama, i almenys tenc una petita garantia de ón prové.

Ah! També me digueren que és ben possible que per alimentar la vaca li donin pinso amb algún dels components d'elaboració transgènica. Però al menys ja haurà passat per dins el ventrei de la vaca...

És ben hora que els nostres dirigents hi posin remei, i facin etiquetar TOTS els productes transgènics, i que la gent que en compra almenys sàpiga que menja.

I per començar, com a mínim, haurien de fer callar aquets que, amb mentides o mitjes veritats, s'erigeixen en defensors de les falses virtuds d'aquests productes de tant dubtosa reputació, quan en realitat just defensen els seus interessos.

Mentiras y destrucción

La Gossa Sorda | 22/03/2007, 15:41

Primer van cremar les muntanyes
condemnant al desert la nostra terra,
enverinaren les hortes
enganyant als llauradors de la nostra terra.
La terra que viu d’esquena a sobreviure
que a colps de vara i renec ha perdut la memòria
vigila, que es juga l’última part de la història.

La terra és un regal que ens han prestat els nostres fills
Vigila!

Rodant per damunt del teu cap
la guadanya apunta ta casa
i els teus que la veuen passar
dissimulen i miren cap una altre banda.
ta casa que veu com s’acaba la vida
d’aquell món tan teu que encara vas viure,
vigila, que et jugues poder tornar a somriure.

La terra és un regal que ens han prestat els nostres fills
Vigila!

Màquines de guerra s’apropen cap a tu
Repartint misèria, terra sense futur.
Hipocresia legal, genocidi,
Destrucció natural, contructors assassins
Oferint-te el suïcidi.

La terra és un regal que ens han prestat els nostres fills
Vigila!

Sobrassada de porcs forasters a vui a s'Ultima Hora

Joan | 25/03/2007, 20:53

La notícia que publica avui ULTIMA HORA és una cirereta que és increïble que cap partit polític no aprofiti per fer entrar en campanya electoral. I és que els fatxes forasters del PP ja no saben què argumentar per continuar fent la sobrassada amb carn de porcs forasters. Que si hi haurà massa granges, que si no hi ha escroxadors, que si els porcs forasters mengen igual que els porcs mallorquins, que després no sabrem què fer amb la merda de les granges, etc. etc.

És evident que per als fatxes forasters del PP de Mallorca (Matas, Ibercon, Grande, Mateo Sastre...)només els interessa el solar per poder especular, urbanitzar, fer polígons i vendres xalets als estrangers. L'agricultura a Mallorca agonitza perquè aquests malanats del PP diuen que no té sortida però a l'hora de la veritat ja ho veis: la sobrassada de Mallorca no es ...
Continua a www.lobbyperlaindependencia.org

BIEL COMPANY

joan | 26/03/2007, 08:14

que es pot espera de aquest personatge,dia 20 de aquest mes fou jutjat a Manacor per agrassio a un menor

La Gossa Sorda

Jucef ben Maimó Aletzar | 26/03/2007, 17:37

Putrefactes,
vos he percebut putrefactes.
A pesar del maquillatge,
Putrefactes,
heu establert una arítmia constant
entre desitjos i realitat
no percebuda per molts de nosaltres.
Putrefactes,
mentre vosaltres anuncieu un cop més
les meravelles d’aquesta quimera
no percebuda per molts de nosaltres.

Venga a vivir por encima de los demás.
Un anunci on abans tot era horta. (bis 4)

Putrefactes
de comissió en comissió putrefactes
a pesar del maquillatge putrefactes
des de sempre vau tindre molt clar
que ningú s’ha fet ric treballant
i heu engreixat de plusvàlua en plusvàlua
Putrefactes
Un paisatge de verd uniforme
del color del vostre uniforme
engreixat de plusvàlua en plusvàlua.

Venga a vivir por encima de los demás.
Un anunci on abans tot era horta. (bis 4)

I ara ja fa temps que va la cosa
els daus rodaren
Sempre al sis per a vosaltres,
I ja ens sobra
Però tranquils que el tapet poc a poc
ja vegem que rosega
I és que segur que no tot són asos
a les vostres cartes
com segur tampoc tants sisos
dins les vostres sarpes.

Venga a vivir por encima de los demás.
Un anunci on abans tot era horta. (bis 4)

Declaracions

P(ere) P(au) | 29/03/2007, 20:36

Dimarts a vespre vaig veure na Moner per Tele [M]allorca, i va fer unes delclaracions que me varen posar els pels de punta, sobre tot per la seva ingenuïtat i poca visió.

Però a quin món viu? D'ón llamps ha sortit aquesta Sra., amb posat de padrina, però de tant poca talla política i com a persona?

Crec que mai ha sabut què té entre mans. Ni quant va ser batlessa d'Andratx ni de consellera.

També crec que tenen raó aquests que l'anomenen la (no)consellera. De cada vegada demostra més que no sap res de res. I el més trist és que pareix que ni vol sabre.

I ni estic emprenyat ni trec foc pels queixals. Just estic decepcionat. Molt decepcionat.

declaracions

ATALAIA DE SON SABATER | 31/03/2007, 10:26

Idò i que te pensaves ? Quin nivell deu desenvolupar quan se troba amb en Rigo? Fan por. A Andratx degueren fer matx en tots els conceptes. I com a premit cadira al Govern. Idó i que no es "guapo" aixó, i endemés fa mudat... Fa pena i plorera i ... als pagesos de determinades creences a fotre-se...

transgenics

bochra | 04/06/2007, 16:44

estem fen un treball classe i m'agradaria saber els cientifics o politics a favor dels productes transgenics.....

transgenics

bochra | 04/06/2007, 16:44

estem fen un treball classe i m'agradaria saber els cientifics o politics a favor dels productes transgenics.....

transgenics

bochra | 04/06/2007, 16:44

estem fen un treball classe i m'agradaria saber els cientifics o politics a favor dels productes transgenics.....

Per la bochra i es seu grup

En Pere des Moixos | 04/06/2007, 21:05

Bochra: Un consell de rata vella: Qualsevol informació que extregueu d'internet, tant de transgènics com de qualsevol altre cosa, l'heu de contrastar amb altres fonts d'informació fiables, com per exemple enciclopèdies, tractats científics, revistes especialitzades, ...

A Internet tothom hi pot escrire lo que vol, i a vegades s'hi escriven per veritats absolutes coses que no tenen cap fonament científic.

Internet és un poc com es polítics del PP i es capitostos d'ASAJA, que diuen sa part de s'història que les convé, o directament lo que les convé amb independència de sa realitat o dets estudis científics i econòmics.

Si voleu arreplegar es consell crec que hi guanyareu, i si no, feis lo que més vos convengui, que és lo que habitualment sol fer tothom.

Salut!

científics i polítics

Rabeu | 04/06/2007, 23:23

De falsos científics hi ha n'Andreu Palou de l'UIB, l'economista dretà i doblerer Ramon Tamames i certa gent que està a la universitat i no surt al carrer ni si l'empenyen. Es posen davant els transgènics com si fos un fet neutral: oh, quina meravella! Diuen. Són com els que varen inventar la bomba atòmica: oh, quina meravella! I se'n foten de si maten mitja humanitat. Al cap i a la fi la ciència és la ciència.
Els polítics protransgènics més cèlebres són en Bush i n'Aznar. Els senyors de la guerra: dos pistolers.
Ah! També, a l'ultradreta tractorera local, hi ha en Biel Company i el conegut Miquel Segura (famós pel cas de corrupció conegut com "cas Mapau").

transgenics

anonim6 | 11/01/2010, 19:33

¿com pots saber si estas menjant un producte transgenic?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb