Pla i muntanya

La pujada dels preus dels cereals

aimeric | 04 Setembre, 2007 00:05

És clar que l'augment sense cap ni centener del preu dels cereals no és provocat en exclusiva per la política de foment dels agrocombustibles. Hi intervenen també factors diferents com baixes produccions, increment de la demanda i aspectes especulatius normals en uns moments de preus a l'alça. Les conseqüències de tot aquest desgavell es veuran els pròxims mesos: augments dels preus dels pinsos, increment de l'IPC alimentari i generalització de la crisi agroramadera a favor de les multinacionals de l'alimentació i els agronegocis. Si els costos edeguts a la insularitat ja graven enormement les explotacions pageses, l'increment dels preus dels cereals posarà en situació encara més crítica l'activitat ramadera balear castigada per uns preus pagats als pagesos sempre per davall dels de la península. És necessari posar en marxa la substitució dels cereals importats per productes produïts a les illes. Això implicaria aprofitar tots els cabals d'aigües depurades i prendre mesures de foment de la producció de farratges i cereals destinats al consum insular. Als problemes greus -que tanmateix no són nous- se'ls ha de respondre amb decisions imaginatives.

Comentaris

aigües depurades

joan | 04/09/2007, 16:22

les conselleries de medi ambient i agricultura tenen el deure de fer un treball efectiu en materi de regadiu daigues depurades i que totes vagin al pagesos i no el camps de golf cofiam que UM y el PSOE estaren a l`alture de les circunstancies

Re: La pujada dels preus dels cereals

En Pere des Moixos | 05/09/2007, 11:07

Tantmateix es problema és que avui en dia es futur de s'agricultura a Mallorca depen d'una decisió política que es polítics no s'atreveixen a prendre (en desconec es motius).

I això és així d'ençà que per aquí no hi ha fam. Se veu que s'agricultura pot dependre d'ella mateixa tot es temps que hi ha penúries socials que durin molt de temps com guerres, hecatombes naturals, o similars.

Quan hi ha bonança econòmica es productors des sector primari són sempre es més perjudicats, però quan ses coses van malament són es més necessaris.

Si es polític no veu això estam ben arreglats, es pagesos i no pagesos. Perquè amb doblers o sense tothom bada sa boca per menjar cada dia...

Un temps hi va haver un conseller que a tot això ho va veure clar, i va fer lo que va poder, però no va tenir casi cap ajuda, ni de sa classe política en general, ni des comerciants ni hotelers, ni tant sols de bastants de pagesos.

Això me fa pensar que pot ser sigui ver aquella dita que diu que en aquest món "tothom té lo que mereix", i que es sector està així com està (mig desballestat) perquè des de fa molt i molt de temps no ha fet més que ajudar a nes aoriftats que volen xupar sa mamella encara que sa vaca estigui malalta i amb risc elevat de morir

Pero vaja, jo crec que encara hi ha esperança, perquè arriba un punt que no queda altre puta remei que reconeixer les evidències, i que obligatoriament s'hi ha de posar remei. O per bé o per mal, però s'hi ha de posar remei.

Pes meu cas personal esper que sigui per bé.

Salut a tots!. (a nets impresentables d'Asaja també, no en faltaria d'altre)

Això és seny

a | 05/09/2007, 18:26

Val més una figuera que una autopista de merda!

Això és seny

a | 05/09/2007, 18:27

Val més una pradèra de posidònia que un port de merda(Port Adriano)

OLASCOAGA

Pera | 06/09/2007, 08:14

a la fi la Consellera comenc,a a actuar fent fora aquest Sr.

???

En Pere des | 06/09/2007, 15:53

Aquest Sr., com li deis, me pareix que es des xerecs, però també me pareix que no és es mes xerec.

Dins sa conselleria hi tenen enquellat un corcó d'aquells tan emputats, i que jo sabi encara no l'han "flitat".

I si no fan es cap viu no hi seran a temps. Si el deixen unes quantes setmanes més, des de s'ala esquerra de sa segona planta els haura "colonitzat" una vegada mes tot s'edifici de sa conselleria, i llavonses se tornara tornar "plaga endèmica" (per posar un nom que agrada a nes tecnics), i ja el s'hauran de beure per molts d'anys.

Com deia aquell, a tot això si no ho mates de petit, llavonses quant se fa gran te mata a tú. Es secret és no deixar que se faci gran.

I de moment s'hi fa, amb so permís de tots es politics de sa conselleria que no fan res per aturarho.

IBABSA

Pep | 09/09/2007, 19:19

Gracis a sa nova conselleria han tret en es carrer a una de ses principals sangoneres, vago i lladre des nostro sector. Esperem que fagin lo mateix amb sos que queden.
Si teniu dudes demanau coses a es treballados de ibabsa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb