Pla i muntanya

Els agrocombustibles sí que en tenen la culpa

aimeric | 22 Setembre, 2007 20:54

Pareix ingenu dir que els agrocombustibles no tenen la culpa de l’estat insostenible de coses pel que fa als preus dels aliments. És evident que aquests combustibles fets amb productes agraris han provocat la pujada espectacular de preus dels cereals. O, dit d’una altra manera: han estat l’excusa del capital especulador per fer pujar els preus. És absurd llevar terres de la producció d’aliments per fer combustibles, però els poderosos d’aquest món volen seguir fent negoci amb el petroli (i just hi ha reserves per 40 anys). Incorporant olis vegetals poden allargar la durada del sistema de consum energètic desbocat. De lluita contra el canvi climàtic res de res. Més aviat al contrari.

Comentaris

la terre

toni | 26/09/2007, 11:01

la terre es per produir aliments,els pagejos volen poder viure de produirlos,la conselleria es la que fa falte desenvolupi les politiques agraris perque els pagejos puguin viure del seu treball.De moment encare esperam algun signe de canvi,es hore que le nova consellere es posi les piles

Especuladors

En Pere des Moixos | 29/09/2007, 07:38

Ja ho deia aquell: "Quan un té una bona mamella, no la vol perdre..."

I això és lo que les passa a a nes directius de moltes empreses històriques des sector energètic, totes elles dirigides per ricatxons que, individualment, no tenen massa por des canvi climàtic, perquè tots són uns ricatxons que creuen que, amb es guanys que tenen de foter-ho tot, poden PAGAR es seu benestar i es des seus davant tot això des canvi climàtic. I segur que pensen "I ETS ALTRES QUE ES FOTIN", que en anglès/americà de "mister ansar" se deu dir més o manco
"and the others, foki foki!"

Són molts d'anys de xupar des pot, i ara no poden consentir que s'acabi es xollo des combustibles fòssils i cerquen una continuitat pes seu negoci peti qui peti.

Mentres es governs els vagin ajuda, poca cosa hi podem fer, llevat de fer veure sa nostra disconfirmitat i esperar arribar a ser molta gent i poder-los destronar d'una vegada i posar-hi persones amb un poquet més de sentit comú.

Mentrestant, haurem de seguir fent cadascú lo que pugui des de on cadascun de noltros pugui: llocs de feina, entorn familiar i amistats, ambient social...

Segurament és poc, però menys és res...

I passant a nes nostro tema, és ben hora que aquests de sa conselleria se deixin de fer mamballetes ells amb ells i comencin a fer qualque coseta en bé des sector, perquè me pareix que encara estan bén empardalats.

Ni tant sols s'han espolsat sa Riguida, que moltes vegades s'ha complicat amb sa Segurida, que són dues malalties que durant molts d'anys s'han estès per dins sa conselleria i que han arribat a fer molt de mal a molts de recons des foravila mallorquí. Si voleu saber quins síntomes té demanau a qualsevol pagès de veres, i vos ho podrà explicar: és s'expoliació sense límits, sucumbir amb facilitat a sa tentació des dobber fàcil en forma de comissions i gratificacions de gratitut, i s'emprenyera gratuïta a nes que no tenen culpa de res, sobre tot si son pagesos.

Batuadell, se veu que tenia ganes de palar-ne...

EN SEGURA POSA A PROVA LA SEVA INUTILITAT PERIODISTICA-AGRARIA

ES TURO DE SON SABATER | 07/10/2007, 17:39

Ens deleita avui a Ultima Hora i acusa, per retrobar una notorietat que mai tendrá, a Mateu Morro, entre d´altres coses de "viure del s pagesos". Aquest article es com diuen ara "light". Sense arguments, amb falses acusacions respecte a les actuacions d´en Mateu en temes como El Porc Mallorquí Selecte i altres. La veritat es que no val la pena contestarli per l´escas bagatge intelectual i profesional damunt l ´agricultura. Només l ínquina que li surt, perque no guanyaren el seus, pot motivar un escrit d´aquest tipus. Convé que repasi el capitols dels estudis d´Asaja, del ex-esquerrà Tamames i de l´altre ex-Minitre Lamo d´Espinosa i les seves consecuéncies . Tot eren mentides. Ni les estadistiques del senyor Rigo estavan bé. Molt de seny Mateu i si li has de contestar feu d´una forma profesional i coneixedora de la realitat, no caiguis en rés més. Ell si va ser beneficiari de prebendes al Govern, injustificables e injustificades. Es bona la polèmica si el que polemtizen aportan qualque cosa.

En Segura, kapo a Buchenwald

Berto | 09/10/2007, 20:48

En Segura va pel món de sionista exemplar. Fariseu!Això és la manera de desfressar la seva autèntica personalitat de "kapo" brutal, venut als nazis. Ell no es ven als nazis, no perquè no estigui venal sinó perquè ara no n'hi ha, i es ven als que li donen qualque tros de xulla (en Sagreras i tota la resta) i el fan actuar de merda caner.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb