Pla i muntanya

Unes afirmacions sorprenents sobre els agrocombustibles

aimeric | 08 Desembre, 2007 22:12

agrocombustibles Antoni Perelló, Director General d'Agricultura del Govern Balear, ens va sorprendre amb aquesta afirmació: "la culpa de la pujada dels preus dels cereals no la tenen els agrocombustibles ja que aquests representen un percentatge molt petit de la producció". Perelló va ignorar que aquest percentatge als EUA, el principal productor de maís del món i a la vegada el principal fabricant d'etanol derivat del maís, és determinant a l'hora de llançar el preu d'aquest producte per amunt. I que l'espiral de preu del maís és clau a l'hora d'explicar les altres pujades. I, sobretot, va deixar de banda que tant els EUA com la UE subvencionen els agrocombustibles i els ofereixen un mercat segur en imposar quotes obligatòries d'aquests combustibles per als anys 2010 i 2020. Sense cap dubte l'enorme crisi ramadera i de preus als consumidors que estam vivint té la seva arrel en l'absurda política d'incentivar els agrocombustibles.

Comentaris

Frustació

Progre-pagés | 09/12/2007, 12:33

El dia que és va constituir el 2 pacte de progrés vaig estar content, molt content.Un altre pic els pagesos d´aquesta terra tornariem a tenir qualca esperança.Els dies seguents esperavem qui seria el grup i els polítics que se´n farien carrec d´Agricultura.Va esser el Psib no era una mala noticia el grup mes fort del pacte i amb la presidencia tendria agricultura, el president sabria els problemes de 1ª ma,esperavem il.lusionats.Als poc dies corfirmavem la sra. Merçe Amer al capdevant,bono una persona nova dins el sector però li haviem de donar un marge de confiança i de feina(personalment crec que el Psib és va equivocar ja que tenia gent molt més qualificada dins el seu grup que la sra.Amer, gent que ha mamat els problemes pagesos i sap ben be quins son), però així coratge.Han passat un parell de mesos i de cada pic aquesta il.lusió i decepció i el tot continua igual és va fent una carrega mala d´aguantar.Avui jo i altres progre-pagesos veim a la sra. Amer una bona dona,amb ganes però amb un director com el sr. Perelló que no en te ni puta idea del que es la realitat pagesa de Mallorca.Desplants al sector, declaracions fora de to i sensa sentit i un menyspreu envers al sector són el taranna d´una persona que deu esser un tecno-pages perque defensar lo que son els pagesos no en sap.Seria bo que el Psib reflexionas i pensàs amb un canvi de Dtor. no fos cosa que si no ho fa prest ves de pensar amb un canvi de consellera.

Cereales

Balear | 11/12/2007, 16:17

Ahora resultará que la culpa del incremento de la demanda mundial de los cereales y las malas cosechas en Europa son culpa de los biocumbustibles y del nuevo gobierno que ha entrado.

Todos teneis que hacer un planteamiento y olvidaros de la política. Ésta, no debe condicionar tanto vuestras opiniones!!

FALTA DE PREVISIÓ

Chaudef | 11/12/2007, 19:28

Es clar que no n té la cupa el nou govern però si la política agraria comú que dicta Brusel.les.Sempre he sentit a dir que amb un poc de previsió es treballa millor que a cops de timó.En quan a la senyora Amer i el seu equip s´han de posar les piles.Pensa per altre part que si cada mes tens un balaç econòmic negatiu després d´un parell de mesos qualsevol cosa condiciona les nostres opinions.

Previsió

Balear | 12/12/2007, 10:04

Estic totalment dacord amb tu en que la culpable de tot aixó es la PAC. Totalment d'acord que el vostre paper es donar canya a la administració. Jo ho veig totalment normal i és el que haurieu de fer sempre. Es clar! Però no creus que estau massa ficats en política? Els problemes que teniu no depenen del PP o del PSOE. Ho sofreixen tots el Estats membres i no valen solucions a curt termini!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb