Pla i muntanya

Qui vol mens?

aimeric | 05 Febrer, 2008 18:32

La ramaderia mallorquina pateix una llarga agonia. El vacum de llet i el porcí tenen una situació de penúria endèmica. En els dos casos el resultat és el mateix: de cada cop hi ha menys ramaders i augmenta més el nostre grau de dependència alimentària. El vacum de llet mallorquí maltractat per uns preus distorsionats pel monopoli i el porcí sense futur per mor d'una comercialització que posa per davant les carns foranes (fins i tot en la sobrassada “de Mallorca”!), són dos sectors que duen anys de decadència i en els quals hi ha hagut moltes intervencions públiques.

Les ovelles, en canvi, mai han estat d’actualitat ni objecte de gaire atenció. Però la seva situació no és millor. La crisi de l’oví és un fet que roda des de fa anys. Entre les causes que la provoquen hi ha la importació de carn de Nova Zelanda i Austràlia, que es comercialitza sense un etiquetat que la distingeixi del producte d’origen local. Grans superfícies -com Eroski i Mercadona- duen quasi tota la carn envasada de la península. I, en general, el consum de me va davallant d'any en any.

D’altra banda en el món del me es dóna el fenomen, tan general a la pagesia, que mentre els preus que han de pagar els consumidors pugen, els preus que cobren els pagesos baixen. Ara, però, ja s’ha arribat a una situació límit en la qual poden haver de tancar centenars de milers de granges a tot Europa.

Comentaris

Crisis

rafel | 05/02/2008, 20:27

La solució, no se si senzilla, és integrar el ramaders i agricultors dintre les xarxes de distribució (majoristes i minoristes). Tindrem dos resultats, baixada dels preus al consumidor i millor retribució al productor.

Tindrem, també, un altre benefici: els guany és quedaran a casa i no aniran a les centrals de les grans cadenes, que evidentment no es troben ací.

Batle de Santa Margalida

Economista | 06/02/2008, 14:26

Es Batle de Santa Margalida és un altre "creador de riquesa".

Batle de Santa Margalida

Economista | 06/02/2008, 14:27

¿Què fa aquest individu;a part de tocar-se es collons tot lo día??

Batle de Santa Margalida

Pagès | 06/02/2008, 15:19

Aquest individu ja ha començat a menjar-se ses terras des margalidans.

Batle de Santa Margalida

Pagès | 06/02/2008, 15:43

És es típic pepero què viu esquena dreta sense foter-ne ni brot. Però es veu què sa gent hi consent.

Batle de Santa Margalida

Gestor | 06/02/2008, 18:39

Un bon gestor no aprobaría mai una pujada de sou com aquesta Sr Torres perquè és un escàndol i una irresponsabilitat.

El PP-UM és la Mort!

Pagès | 07/02/2008, 17:38

A fora vila hi veurás dos tipos de casas:Ses des pagesos,moltes d'elles esfondrades i amb estat de ruina i ses des corruptes,narcotraficants i batles imponents com castells.Així han volgut què sigui Mallorca.Déu farà Justicía.

Seriem capassos!

Xot Passador | 07/02/2008, 19:09

Els qui de veres ens toquen els collons per dir-ho clar son les cadenes de distribució tipus Mercadona, Carrefour i Eroski que per interessos seus creats compren carn a peninsula.Davant això seriem capassos els mallorquins que tenim ovelles manifestar-nos davant les botigues d´aquestes cadenes repertint fulletons informatius als vianants el que suposa per les illes l´enfonsament del sector ovi illenc.Pensem que es una ramaderia extensiva que ocupa moltes d´hectarees i el que suposaria això enfront del medi-ambient illenc.Ens volem tocar els nassos i per això es podrien convocar aquestes marxes, fent-ne divulgació pública d´això.Tendriem quorum? Qui s´hi apunta? Pd.-I a damunt hem d´aguantar que ells sobretot Eroski compra productes de la terra.Jo els damanaria , quin % de la vostra facturació?

I de passo!

Verdanc d´ullastre | 07/02/2008, 19:21

Ja en tens un Xot Passador , i jo propos que mo na duguem una guarda d´ovelles i les duguem a mollar al carrer foners i a sa granja perque de veritat que aquesta consellera i en Perelló fan aigua per tots es costats.I que heu sentit dir res que les seves solucions són que llevem els merdans de dins les ovelles.Perque si això es fer hi ha pasta per...I jo que hi creia amb un canvi a la conselleria.

Agricultura: Un engranaje mas de la Maquina de la Mentira.

Pagès | 09/02/2008, 00:39

Nunca pude acabar de comprender como montañas de tomate eran abandonadas al sol en Tasartico y La Aldea. Nunca pude -supongo que por lo que mi abuela me inculcó- ver alegremente semejante desperdicio de comida.

El Dumping o el destino final de cualquier economía neocolonial que alguna vez soñó ser independiente es un proceso devastador de sociedades basado en la lógica de la hipocresía que reina en esta Edad de la Mentira en la que vivimos.

Básicamente consiste en -siempre bajo las excusa de liberalizar las fronteras al dinero, y ojo al dato, los contenedores quedan abandonados allí vacios- aniquilar la cultura local basada en la agricultura mediante

1º la suvención masiva a los agricultores de nuestro primer mundo -eso sí, no a la miserable agricultura de subsitencia de nustros abuelos, esos no veran un duro- a la agricultura dedicada a la exportación -tomate por poner un ejemplo-

2º La venta de estos productos producidos con máquinas, pesticidas y de bajo rendimiento real y poco futuro sostenible- se venden inundando el mercado local y siempre a precio menor, con el objetivo de en una década arrasar econmía y cultura de un solo machetazo.

Esta combinación funciona terrible y siniestramente muy bien desde hace muchos años. El Fondo Monetrio Internacional -World Trade Organization- es el responsable directo de esta política. La Deuda -Debt- debe ser abolida ya.

En este documental se analíza el caso de Jamaica con detalle. Una joya del conocimiento.

Posted by Luis at 1:22 AM 3 comments

Labels: comentarios personales, concepto, conocimiento, documental, dumping, globalizacion, video

jueves 31 de enero de 2008
Un documental antiguo pero tristemente vigente

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb