Pla i muntanya

La Unió europea o la cova dels lladres

aimeric | 17 Juny, 2008 21:30

Bandera europea

Sàvia ha esta la decisió dels irlandesos de rebutjar el tractat de Lisboa, perquè la Unió Europea s'està convertint en una cova de lladres. Allà, amagats darrera una pila immensa de normatives i escortats per milers i milers de funcionaris, s'hi ha congriat un mal ferest i tot es fa a cop de talonari i d'influència. Per això els "grups de pressió" més maliciosos hi han acabat fent niu. Avui per avui, la Comissió Europea és un organisme desvinculat del tot dels ciutadans europeus: al continent de la democràcia s'hi ha instal.lat una institució profundament antidemocràtica on el govern no governa, on el parlament no té funcions reals i a on qui comanda és qui domina els passadissos i despatxos.

La cosa de les 65 hores (!) és un cop baix als drets socials aconseguits pels treballadors europeus al llarg de dècades. Ningú s'hagués atrevit, en democràcia, a impulsar un tal desbarat. I la política agrària és un escàndol: les grans multinacionals comanden i estableixen una política absurda que desmantella més de cada dia l'agricultura europea. Diuen que és per afavorir el lliure mercat, però d'aliments no n'arriben gaires del països pobres (no en tenen per menjar ells i els volen fer exportar!) els que fan anar l'oli de la pella allà on volen són Monsanto, Cargill, Syngenta, Nestlé, Kraft, Unilever, Carrefour i altres aus de presa. L'ONU, la FAO, el FMI, el Banc Mundial i la UE s'han convertit en teresetes que ballen al so d'en Bush i la seva colla de falcons. I si guanya n'Obama no ens anirà millor.

Per veure el pèl de lluny a aquesta Europa d'especuladors i criats dels poderosos hem de reconèixer el seny de bístia vella del poble irlandès.

Comentaris

Pagesos

Joan | 12/07/2008, 19:39

Sa política a Mallorca va contre sa gent d'aquí i a favor sempre des gran capital i ses màfies internacionals què volen sa terra per a fer camps de golf,urbanitzacions i xalets.Volen sa terra de Mallorca per especular,no per produir aliments.Volen què sa terra entri dins es circuit immobiliari.Tot forma part de un plà què se vé aplicant desde fa molts d'anys amb connivència des polítics d'aquí què són es encarregats de conduir a sa població des diferents pobles de Mallorca cap a s'escorxador.Mallorca no vol gent honrada,vol corruptes,lladres,estafadors,mafiosos,narcotràficants,gent miserable què destruèix sa terra.Tota aquesta gent citada anteriorment té ajudes públiques generosas perquè segons ells són "creadors de riquesa".Sa gent honrada està per mantenir una legió d'inútils i ser explotada.

dessmond

Dessmond | 08/08/2008, 08:32

Benvolguts,
Sóc a Mallorca, fins el dia 28 i m'agradaria poder visitar alguna zona agrària de l'illa. M'agrada molt el món de la pagesia perquè jo en vinc. M'estimo la terra, però els meus coneguts mallorquis són aus de ciutat.
Gràcies per endavant.
dssmnd-arroba-hotmail-punt-com

Un afegit...

dssmnd@hotmail.com | 08/08/2008, 15:27

Em sobta que des d'aquí us escandalitzi això de les 65 hores. Els pagesos no treballen bastant més a la setmana?. Jo sí. I bastant més. A mi no m'escandalitza gens la mesura, que no vull dir que sia desitjable.
En aquests moments, Europa viu una gran crisi d'identitat en més d'un sentit. Si no reacciona, a més de l'agricultura, hi haurà molts més sectors que poden entrar en una recessió difícil de superar.

Mercats

dssmnd@hotmail.com | 10/08/2008, 17:56

Algú podria dir-me quan hi ha mercat per poder visitar-lo, que valguin la pena en diferents pobles de Mallorca?. Sé que a Sineu se'n fa dimecres. Podeu fer recomanacions?. Gràcies.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb