Pla i muntanya

Plagues en el camp

aimeric | 25 Octubre, 2008 10:41

L’aparició de noves plagues vegetals i el descontrol de les que ja són antigues en els conreus agraris de les Illes Balears és un tema que preocupa molts de pagesos. La necessitat d’ordenar l’ús dels productes fitosanitaris no ens pot dur a oblidar la importància dels tractaments correctes aplicats en el moment adequat. I la veritat és que si s’analitza una mica s’observa molta desorientació i necessitat d’assessorament. A vegades, davant la virulència dels atacs no se sap com actuar i en altres casos els costos de les aplicacions fitosanitàries superen de molt els marges econòmics de les explotacions. La manca de seguiment fa que problemes que a altres indrets ja fa anys que estan superats aquí es tornin plagues endèmiques, amb costos econòmics insuportables pels agricultors.

Els problemes deguts a les irregularitats climatològiques són freqüents (enguany molts clars a conreus com la vinya i els ametlers) i el mateix passa amb les plagues de procedència exòtica que amb una enorme facilitat penetren a les illes amb resultats devastadors. El “becut roig” de les palmeres i la “tuta absoluta” de les tomàtigues són dos dels darrers casos que han tengut i tenen conseqüències greus. Sense caure en alarmismes, serien desitjables més accions informatives i formatives, compaginades amb programes de recerca i experimentació, sense deixar de banda el control de les entrades de material vegetal extern, per tal d’actuar sobre aquests vectors que flagel•len la majoria de cultius. Posar en marxa d’una vegada, d’una manera seriosa, l’agricultura integrada, al costat del foment de l'agricultura ecològica, també seria positiu i amb bones conseqüències en la comercialització.

Comentaris

Plagues de plaques solars

foravila | 25/10/2008, 18:25

I què penses de les plagues de plaques solars que invadeixen el sòl rústic?

plagues en el camp

caparrot | 28/10/2008, 17:33

Amb certa persona que circula per la direcció general d'agricultura no es farà cap tipus de feina sèria amb la problemàtica de les plagues, és ben hora que la nova directora d'agricultura possi fill a l'agulla i l'envii al psiquiatre

en caparrot té raó

Va de trot | 01/11/2008, 20:01

Ja tens raó ja. Amb aquest personatge hi ha poc a fer. Fa falta un canvi ràpid. L'hem aguantat més d'un any i ara ja que l'aguantin a ca seva.

en va de trot

caparrot | 08/11/2008, 07:48

idò ja ho sabeu va de trot, heu de cavar-li la seva pròpia fosa i enterrar-lo ¡¡¡¡

bigalot

va de trot | 10/11/2008, 19:26

Jo crec que ell mateix se l'ha cavada. De tota manera, aquest bigalot devora mestre Llorenç encara és un santito de guixo.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb