Pla i muntanya

Paparres

aimeric | 28 Febrer, 2009 19:01

En Miquel

Preferiríem parlar dels problemes dels pagesos més que no dels problemes dels que volen viure sobre les seves esquenes com a paparres. Però no seria massa ètic deixar de banda la moguda d’una gent que creu que els seus interessos, i sols els seus, han de prevaler sobre els de tot un sector econòmic. Des de fa mesos, molt abans de les pluges i els vents del desembre i el gener, ja es venia anunciant una acció d’atac al Govern. Estam instal•lats des de fa tant de temps sobre l’amenaça permanent que ja res ens sorpèn. Sobretot varen proliferar les amenaces a partir del moment en què determinades decisions de l’administració varen afectar els interessos comercials de la distribució subvencionada de dosis seminals per al bestiar vacum controlada per un membre de la junta directiva d’ASAJA. A partir d’aleshores es va emprendre un camí d’enfrontaments sense un retorn fàcil a la via dels acords. És clar que hi ha problemes, però no venen de fa dos dies, i la lentitud en els pagaments de la Conselleria és un tema que se solventarà amb un diàleg constructiu entre administració i sector. Amb la implicació a fons del President del Govern. No es res d’això el que ara s’està plantejant. Perquè no és res d’això el que se cerca. Durant anys els majors beneficiaris dels recursos econòmics de la Conselleria sempre han estat els mateixos. La seva oposició a qualsevol mesura de futur per a l’agricultura i la ramaderia ha estat absoluta. Sobretot a aquelles mesures que puguin fer que els pagesos defensin els seus productes pel seu compte. Sempre han guanyat. I de cada vegada la pagesia, en lloc d’avançar, se n’ha anat més per avall. Ja és ben hora que es tengui en compte l’opinió de tothom i que es comenci a pensar amb els pagesos.

Comentaris

PP-UM=Molts de mals i desgràcies per venir.

Immobiliàries=Legió Satànica destructora de la Veritat,la Bondat,l'Excel·lència i la Bellessa. | 16/03/2009, 16:29

Amb ses polítiques des PP-UM moltes famílies es veren i es veuen colpetjades per es accidents de tràfic i es càncer.Ho inflaren tot artificialment per fer negoçi;no només ses factures.Carreteres estibades de tràfic,turistes despistats i irresponsables,immigrants...et c,que provocaren aquell accident què s'endugué els fills i familiars de moltes familíes.I tota sa contaminació i porquería d'aquest "progrés" PP-UM està acabant ara matèix igualment amb sa vida des teus familiars i fills per càncer;perquè és necessari què es especuladors i multinacionals s'umplin les butxaques en contra dels interessos generals i la salut de la gent d'aquí.

En Peixet a Alaior

Joan Peix | 16/03/2009, 22:09

A Menorca en Peixet i en Biel Roca varen enganar els pagesos i, amb l'ajuda d'uns quants de peons de la Frissona, varen fer llevar les vaques de la fira d'Alaior. Els pagesos se n'havien anar a munyir i en Peixet va aprofitar que no hi eren per rebentar la fira.

No més carreteres

Gunni | 06/04/2009, 19:40

A nes blog des GOB,noméscarreteres podèu veure una foto de ses obres d'acondicionament de sa carretere San Joan-Montuïri a on podèu veure es caramulls de terre de primera qüalitat què es mercaders de misèria,malalties i Mort arrepleguen.És un robo,una nova modalitat de saquèig.Ho seguèixen anomenant interès general,seguretat viària i no sé qüantes coses més i sa gent s'ho creu.Desprès ells vendrán cada caramull d'aquesta terra a 160 euros.Això es lo què poden esperar es pagesos des què ens governen;tant des uns com dels altres.A sa foto es pot veuré també lo què han decidit desprès d'articles i opinións on tot Déu REPENSAVA Mallorca.

No més carreteres

Gunni | 06/04/2009, 20:04

Tots aquests què arrepleguen sa terra entre San Joan i Montuïri també són paparres i de ses grosses.

El ´joc del Monopoly´ amb Balears

MACIÀ BLÁZQUEZ SALOM | 07/04/2009, 19:26

Enviar
Imprimir
Aumentar el texto
Reducir el texto

MACIÀ BLÁZQUEZ SALOM Els governs del Pacte de Progrés reprenen els projectes desenvolupistes de la passada legislatura: les autopistes, les urbanitzacions -ART pot ser il·legals- "a la carta", els camps de golf com a excusa per a urbanitzar, fer els "ulls grossos" amb les infraccions urbanístiques... Només que llavors ho promovien el Partit Popular i Unió Mallorquina -fins a fer esclatar la "bombolla especulativa" i, alguns, fugir amb el botí-, i ara ho fa el Pacte: amb la mateixa UM que du la bandera, el PSOE que just arrufa una mica el nas i el BLOC que enrabia de bades. El mal és que molts dels que es revoltaren contra els governs PP-UM ara tenen sou i cadira que els emmudeix; o, encara pitjor, ens enganyaren, perquè combreguen d´amagat amb el desenvolupisme i tornen a donar la culpa a UM...
La conclusió a la que arriba un ciutadà de a peu és que "tots són iguals!". De què ens va servir fer canviar el govern? Ni aturaren les obres de Son Espases, ni li aturen els peus als que només volen més urbanització i autopistes. Els partits ara juguen amb el territori, igual que si es tractàs d´un "Joc del Monopoly":
- "Et don llicències per als teus hotels il·legals".
- "Idò, jo et deix fer casetes il·legals".
- "Jo faré barris nous de pisos barats i tu no dius res, val?".
- "Deix anar el camp de golf, però m´acceptes les dues ART per urbanitzar -més- sa Ràpita".
- "Tant si vols com si no vols, fem 34 quilometres més d´autopistes -per allargar les autopistes de Matas i els "desdoblaments a la mallorquina" de Munar fins a Sant Llorenç, el port d´Andratx i Campos-, 97 de rondes arreu i 450 quilometres més de "retocs" -sempre per eixamplar- a les carreteres secundàries de Mallorca".

La democràcia exigeix rigor i compromís amb la ciutadania que demanà aturar el creixement urbanístic. "Prou!" vam dir; que n´hi ha a bastament i de sobra! El pacte encapçalat per Francesc Antich ha de ser fidel al seu propi discurs de presa de possessió, quan no fa dos anys es va comprometre a "no consumir ni un pam més de territori". Talment com si les Illes Balears fóssim una "república bananera", han entrat a la seu del Govern i ens l´han segrestat. Per comptes de fer-ho els militars, ho han fet els desenvolupistes insaciables que ja ens han dut a una crisi i ens volen convèncer de que la solució és seguir creixent. La democràcia es deteriora, es veu que si votar hagués de servir per res també ho acabarien prohibint...
En nom d´un territori limitat que ja acull una societat insostenible, demanam que el transvasament pressupostari s´apliqui a polítiques socials i ambientals -i no a fer autopistes-, per aprofitar la crisi per reconvertir-nos vers la sostenibilitat. La política ha de servir per assolir l´interès comú, amb participació i transparència; i no per a repartir càrrecs i poder entre els qui es presenten a les eleccions. Exigim rigor als partits polítics, començant pel cessament dels seus membres imputats: cap sospitós de corrupció ha de mantenir el seu càrrec públic, Mani Pulite, Mans Netes! I demanam compromís amb els interessos de la ciutadania, que ha dit "Prou!". No facem una fugida cega endavant amb la mateixa fórmula que ens té en crisi. Prou creixement, prou corrupció i prou baralla pel poder i l´especulació amb la terra i amb la gent.

Na Moner no sap com pasar el temps

Maria Enganxa | 15/04/2009, 20:07

M'han dit que Sor Moner, se dedica ara a fer dinerets a casa seva, per a dones que estan vinculadas a Asaja, en Bielet fa d'anfitrió i na Margalida se esmera en ser una bona "cocinillas", aixi tot dos poder rememorar la seva infancia i jugar a cuinetes.

fademur

ignasi horrach | 20/04/2009, 06:59

pitjor ho fan les de Fademur que han de recorrer al golfista des Pujols, Miquel Artigues, perqué lis aporti dones de UM al sindicat Psoista. Quina vergonya Sr.? Artigues

Tira la pedra i amagar la má

Maria Enganxa | 20/04/2009, 20:07

En Segura diu a un escrit d'aquets habituals dels diumenges, que a Menorca les vaques guanyadores eran totes del semen que ven en Peixet, es clar, si totes les triades per anar a concurs eran las del seu semen, ja vos podeu imaginar qui era el que va triar les vaques que anaven al concurs, no ho sabeu?...dons el mateix Peixet,i despres ajudat per en Roca i un quans lacais dels seus es varen encarregar de boicotejar la fira

Més sobre Menorca

panxa rotja | 21/04/2009, 06:48

I quan a Menorca els ànims estaven encesos, van i diuen que aniria una persona molt influent de Mallorca que el arreglaria tot, el "mesías" en qüestió no era altre que Company.......Ells mateixos es cuiden d'espanyar les coses i després arreglar-les.........però quins barruts que estan fets!!

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Rodamón. | 11/05/2009, 20:51

Avui he vist sa rotonda il·luminada què dona entrada al poble de Sant Joan.Sencillament Horrorós.Parèix més sa entrada a un polígon industrial què a un poble.Però lo més increíble es què sa gent no protesti.A poc a poc tot va agafant s'aire sinistre d'un immens camp de concentració(Mallorca).CEMENTO,HORMIGÓN Y ASFALTO.NI UNA FLOR NI UN PÁJARO.VOSOTROS ,LOS MUERTOS-VIVOS Y NADA MÁS.

Dues preguntes

Dessmond | 07/07/2009, 20:38

No sé pas què fariau sense en Segura!
Aquest estiu seré per Mallorca. M'agradaria visitar algun hort. Hi ha cap pagés de per aquí que m'en pugui mostrar?.
Gràcies per endavant.
Algú coneix en Gaspar Caballero de Segovia i el seu mètode Parades en Crestall? Que n'opinau?.
Gràcies, també.
El meu correu-e és: dssmnd-ensaïmada-hotmail-punt-com

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb