Pla i muntanya

On ens du Zapatero?

aimeric | 16 Maig, 2010 20:36

Zapatero

A on ens duen les mesures anunciades per Zapatero? És evident que anuncien una intensificació de la crisi: més atur, més empreses tancades, més aturada de l'activitat... També anuncien una societat més injusta en la qual els rics seran més rics i els pobres seran més pobres. Les mesures per gravar les rendes més altes no es veuen enlloc. Si de cas el que d'un moment a l'altre ens arribarà és el segon paquet que, entre altres coses, inclourà la reforma laboral. Això és el que volen el Fons Monetari Internacional i els mandataris de la Unió Europea.

El més increïble de tot és que l'estat espanyol, fa tot just uns mesos, va aportar milions d'euros a les entitats financeres per a rescatar-les del carreró sense sortida on s'havien ficat. Ara aquestes mateixes entitats financeres demanen austeritat i sacrificis als treballadors i pensionistes. I ja ningú se'n recorda on són les causes de la situació on ens trobam.

Sense dubte s'havien de prendre mesures i s'havia de reduir el dèficit. Però les decisions s'havien d'haver adoptat ja fa temps i amb uns contenguts més progressistes: gravant les grans fortunes, perseguint el frau fiscal, actuant sobre els guanys de les grans corporacions monopolistes o reduint la despesa militar (què cony hi feim a l'Afganistan!). El camí que ha marcat Zapatero, pressionat pels poders financers i polítics, és regressiu i ens fica més dins el forat.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb